Növénytermesztés / Rendsodrók új nemzedéke

Rendsodrók új nemzedéke

Rendsodrók új nemzedéke

Aláírtuk a kizárólagos szerződést a Sokoró Kft-vel az első hazai gyártású, nagyteljesítményű csillagkerekes rendsodrók forgalmazására. A Sokoró gyártásában, feljesztésében, a Készenlét forgalmazásában először Magyarországon!


EGYÜTT ÖNÖKÉRT!

Jeles esemény tanúi lehettünk az OMÉK 2015 kiállításon, a Sokoró Kft. és a Készenlét Zrt. aláírta a kizárólagos forgalmazói szerződést a kivételes teljesítményű csillagkerekes rendsodrók forgalmazására. A megállapodás helyszínét illető választás nem volt véletlen, hiszen ezzel a két cég közösen útjára indította a hazai gyártású rendsodrók térhódítását.


Az 1949 óta működő, téti székhelyű Sokoró Kft. 2015-ben új célokat tűzött ki a talajművelő gépek fejlesztése és értékesítése terén.

A Sokoró évtizedek óta gyártott és nagy darabszámban értékesített RSV típusú rendsodrójának továbbfejlesztése régóta szerepelt a cég tervei között, ezt az idei évben az új, SVR típusú, V alakú rendsodró létrehozásával sikerült megvalósítani. Az új gép erős, masszív váza, rugózott kialakítású, hidraulikusan mozgatható és fokozatmentesen tehermentesíthető csillagkerekei, munka közben is hidraulikusan állítható munkaszélessége és akár 20-25 km/h munkasebessége a korábbiakhoz képest jelentősen hatékonyabb és gyorsabb munkavégzést, valamint nagyobb területteljesítményt tesz lehetővé a gazdák számára. A rotoros rendképzőkkel szembeni előnye, hogy a talajegyenetlenségeket jobban követi, ezáltal a képzett rendbe kevesebb földet, port és kavicsot juttat, valamint sokkal kisebb fenntartási költséggel üzemeltethető és jóval kevesebb meghibásodási lehetőséget rejt magában.

A V alakú rendsodró hazánkban egy piaci rést hivatott kitölteni. Az első darabok tesztelése és a használóktól kapott pozitív visszajelzések után a Sokoró nagy optimizmussal várja a jövőbeni érdeklődőket. „A pápai központú Készenlét Zrt. sok éves tapasztalattal rendelkezik a V-rendsodrók értékesítésében, nem csak a Dunántúlon, hanem egész Magyarországon. A cég vevőkörét, tapasztalatait és az egész országot lefedő, kiváló szerviz-hálózatát is figyelembe véve, többlépcsős tárgyalás eredményeként sikerült megállapodnunk a kizárólagos magyarországi forgalmazás feltételeiben, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy az SVR termékcsaládot a vásárlók a Készenlét Zrt-től tudják megvásárolni, de a fejlesztés és a gyártás a Sokoró Kft. kompetenciája. A következő szezonra tervezzük kibővíteni a választékot kisebb munkaszélességű, szintén V-alakú rendsodrókkal is” – mondta el Szabó Tibor, belkereskedelmi és beszerzési igazgató.

Kiadványok

Akciós termékek

Készenlét Zrt. - Minden jog fenntartva 2014
Széchenyi2020