Növénytermesztés / Jourdain istálló technológia újdonságok

Jourdain istálló technológia újdonságok

Jourdain istálló technológia újdonságok

Jelen cikkünkben a világ legbagyobb istálló technológiai elem gyártójának, Jourdain-nak újdonságait és kiemelt termékeit mutatjuk be.


Egy nagy múltú, több mint 90 éve működő és világhírnévnek örvendő gyár termékeiből kínálunk ízelítőt. Ez a gyár a francia JOURDAIN, mely több, mint 11 ha-on helyezkedik el, rendkívül magas szinten robotizált, két horganyzó üzemmel rendelkezik. Termékei között szinte minden technológiai elem megtalálható, amire szükség lehet a szarvasmarhák, juhok, kecskék és lovak tartása során. A termékek a legigényesebb elvárásoknak is megfelelnek, tartósak, biztonságosak és esztétikusak.

Az egyes technológia elemek jól beilleszthetők a különböző állatfajok egyes fejlődési fázisaiba, legyen szó akár extenzív vagy intenzív tartási körülményekről.

Hírlevelünkben a korlátozott terjedelem miatt csupán néhány terméket tudunk bemutatni, néhányat az ismertebbek közül és néhányat a legújabbakból.

A JOURDAIN SAFETY nyakbefogók az ismert termékek közé sorolhatóak. A szakmai újságírók szavazatai alapján a világ legjobbjának minősítették. Erős, biztonságos (az állat elcsúszása esetén a rögzítő kar alsó ponton is kitér, így az állat nem fullad meg). Lehetőség van a csoportos befogásra és egyedi kiengedésre. A műanyag betéteknek köszönhetően csendes.

A sorban egy friss fejlesztés következik, ami nem más, mint  a már ismert dupla csöves markorlát. Anyaga 4 mm vastagságú, nyolcszögletes, ø102 mm csövek, melyek a nagytestű állatok esetén is biztonságosan alkalmazhatóak.

Az extra tartósságot keresőknek is tudunk megoldást kínálni. A JOURDAIN a különböző (ø76 mm,-102 mm,-144 mm) oszlopvastagságok mindegyikére javasolja a betonba ágyazott műanyag hüvelyeket. Ezzel a megoldással elkerülhető, hogy a trágya eltávolítása során az oszlop anyaga sérüljön.

A JOURDAIN körbála etetők típusai rendkívül széles skálán találhatóak. Fedett, fedetlen nyakbefogóval kombinált, tálcás betéttel. Férőhelyben 12-16 darabos lehetőségek vannak.

A különböző állatfajok, korcsoportok termelési - állategészségügyi szempontok szerinti kezelése, válogatása, csoportosítás szükségessé teszi egy válogató rendszer kiépítését. Nagyon fontos, hogy mind az állatok, mind a gondozók biztonságban legyenek, a berendezés pedig bírja a tülekedésből adódó extra terhelést. A JOURDAIN válogató karámok segítségével könnyedén lehet akár 2 irányba válogatni, körmözni stb.

Kiadványok

Akciós termékek

Készenlét Zrt. - Minden jog fenntartva 2014
Széchenyi2020