Növénytermesztés / Emelkedik a tejtermelők támogatása

Emelkedik a tejtermelők támogatása

Emelkedik a tejtermelők támogatása

Mintegy 2,97 milliárd forinttal emelkedik a tejtermelőknek nyújtható ideiglenes rendkívüli 9,5 millió eurós támogatási keretösszeg 2016-ban a Magyar Közlönyben megjelentek alapján.


A rendelet szerinti hozzájárulásra az a tejtermelő jogosult, aki a 2014-2015-ös kvótaévben beszállítási, illetve közvetlen értékesítési tejkvótával rendelkezett. A támogatás mértékét a tejtermelő saját gazdaságában - a 2014-2015-ös kvótaévben - megtermelt és ténylegesen értékesített tej mennyisége alapján állapítják meg.

A támogatás alapját képező tejmennyiség kvótatípusonként külön-külön kerül elszámolásra. Felvásárlónak történt beszállítás esetén az alkalmazott zsírkorrekció utáni érték, közvetlen értékesítés esetén az értékesített folyadéktej és az értékesített tejtermékek folyadéktejre átszámított egyenértékének összesített mennyisége vehető figyelembe.

A támogatási kérelem nyomtatványát a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 2016. január 31-éig megküldi a tejtermelő részére, a hivatal döntést hoz és 2016. június 30-ig intézkedik a támogatási összeg kifizetéséről.

A kérelmezőnek ugyanakkor rendelkeznie kell az igényelt támogatás alapját képező tej mennyiségének megállapítására alkalmas pénzforgalmi bizonylatokkal vagy nyilvántartással.

Forrás: www.portfolio.hu

Kiadványok

Akciós termékek

Készenlét Zrt. - Minden jog fenntartva 2014
Széchenyi2020