Növénytermesztés / A Vicon fixkamrás bálázók új innovációi

A Vicon fixkamrás bálázók új innovációi

A Vicon fixkamrás bálázók új innovációi

A Vicon tovább növelte a közelmúltban bemutatott nagyteljesítményű fixkamrás bálázója vonzerejét, amely a professzionális gazdálkodókat és bérvállalkozókat célozza meg.

A FixBale 500 modell, amely egy 18 hengerből álló bálakamrát tartalmaz, mostantól opcionálisan felszerelhető “fólia a fólián” fóliával történő kötöző egységgel azok számára, akik szeretnék kihasználni az ehhez a technológiához tartozó szenázs minőség javulás előnyeit.

 


A háló adagoló rendszer számos módosítást tartalmaz, beleértve a módosított fékrendszert és további hengereket, amelyek lehetővé teszik a fólia hálótól eltérő jellemzőiből adódó különbségek kezelését. Az elektromosan működtetett műanyag hengerek a fóliát egy csomóba gyűjtik a ciklus elején és végén.

 

A rendszer széles tartományban képes állítani az előfeszítési arányokat. A maximálisan használható fóliaszélesség 1300 mm, amivel a különböző gyártók termékeit is használhatjuk. A fóliáról a hálóra történő váltás egyszerű és nagyban hozzájárul a gép rugalmas üzemeltetéshez.
A FixBale 500-as gépek, egy 2,3 méter széles, „XL+” jelzésű rendfelszedővel vannak ellátva, a kamrában erősített nagy teherbírású hengerek találhatóak. A megnövekedett kapacitást egy új, nagyobb átmérőjű továbbító rotor szolgálja, valamint átdolgozták a Drop-Floor rendszerét is. Az új Drop Floor rendszer lekerekített ívekkel rendelkezik és a paralelogramma felépítésnek köszönhetően leengedésekor nemcsak a rotor alatt, hanem a rotor elején is megnöveli a hézagot.
Az integrált 1 darabból álló fő hajtómű osztja szét a hajtást, a kamra meghajtása és a rotor üzemeltetése 1¼” láncokkal történik. A kamrában található hengerek mindegyike 50 mm átmérőjű csapágyakkal kerültek beépítésre, a kiemelt terhelésű pontokra pedig kétsoros hengergörgős csapágyak kerültek.
A FixBale 500 15 késes SuperCut szeletelő egységgel rendelhető, alapfelszereltségként automatikus lánckenő- és zsírzó rendszerrel van ellátva.
 
 
https://www.youtube.com/watch?v=OXmMM_aTuaE&ab_channel=KvernelandGroup

Kiadványok

Akciós termékek

Készenlét Zrt. - Minden jog fenntartva 2014
Széchenyi2020 Széchenyi2020