Készenlét Zrt. - KIOTI HX széria

KIOTI HX széria

A dél-koreai gyártó 2022 második felében új fejlesztésű traktor családdal, a HX szériával lépett a piacra, 99-110-125 LE teljesítménnyel, 2023. évtől pedig már elérhetőek a 130 és 140 LE modellek 

Leírás

 

A gyártóról

A Daedong vállalat (Magyarországon Kioti néven ismerszik) gyártási kapacitása évente 45.000 traktor. A saját gyártmányú alkatrészek aránya magas: a motorok, a tengelyek és a sebességváltók is saját termelésből származnak. A koreaiak például a legnagyobb HX (High Luxury) sorozat hajtásláncára és motorjára is öt év vagy 3000 üzemórás garanciát vállalnak.

 

Koreai kényelem

A HX egy egyszerű traktor vegyes gazdaságoknak, amelyek egyszerű kezelésre és univerzalitásra tartanak igényt.

 

A dél-koreai gyártó 2022 második felében új fejlesztésű traktor családdal, a HX szériával lépett a piacra, mely a jövő mezőgazdaságának a traktorja. 2023. év második felétől pedig elérhetővé váltak a 130 LE és 140 LE teljesítményű modellek. Hiszen ennél a gépnél, lehetőség nyílik, az ICT alapú, un. „Daedong Connect” szolgáltatásra, mely lehetővé teszi a traktorok kezelését és vezérlését egy alkalmazás segítségével. A HX lesz Kioti-Daedong zászlóshajója, amely csúcstechnológián alapuló kezelést és munkakényelmet kínál.
A 3,8 literes dízelmotort kizárólag a Daedong fejlesztette ki, amely a legmagasabb színvonalú motorgyár Dél- Koreában. A 230 literes üzemanyagtartály a legnagyobb a maga nemében, amely hosszú munkaidőt tesz lehetővé egyetlen tankolással.  

A HX sorozatba három, 91 és 117 LE közötti modell tartozik. A manuálisan kapcsolható boost teljesítménynövelővel a HX 1201 akár 127 lóerőt is szolgáltat a Dadong négyhengeres motoroja révén. A turbófeltöltős motor 3,8 l űrtartalmú és a szokásos kipufotóhoz tisztítási technológiával (SCR+DOC és DPF) megfelel a Stage V. károsanyag kibocsátási szint előírásainak.


A dizájn tekintetében egy új, „Ultimate Refined” terméktervezési koncepciót alkalmaztak, amennyire csak lehetett, kizárva az ívelt vonalakat, a dinamikus háromdimenziós érzet megteremtése érdekében. A motorháztető LED-es fényszórókkal rendelkezik, amelyek éjszakai munkavégzés közben jó láthatóságot biztosítanak és kényelmesebbé teszik a munkát. A kabin tágas,  5 oszlopos , s alapként légkondicionált ,az ülés légrúgos, fűthető, forgatható. A gyári homlokrakodó és a Zuidberg front TLT s front függesztés is része az opcióknak.

 

 

Két új típussal bővült a szemre is „pofás” KIOTI HX sorozata

 

A Kioti a HX sorozattal igazi prémium traktort alkotott luxus dizájnnal és extrém teljesítménnyel. Az ergonómikus kialakítású utastér csökkenti a fáradtságot és maximalizálja a vezető kényelmét. A HX fejlesztésének középpontjában a könnyű kezelhetőség áll, így az elektronikus kezelőszervekkel kombinált kartámasz és a Powershift kar kényelmesen a jobb oldalon található. A prémium utasülés a tágas utastér jellemzője, amely olyan környezetet teremt, ahol a kényelem a legfontosabb. Az ívelt ablakvédő találkozik a tetővel, maximális perifériás látást biztosítva. Ez lehetővé teszi a rakodó pontos és biztonságos működtetését, valamint tökéletes kilátást biztosít a fülkéből.

 

Az erőforrás 3,8 literes, 4 hengeres diesel motor, a traktor elektronikusan vezérelt 3 pont függesztése 4852 kg terhet bír emelni. A HX sorozat korábban már bemutatott 100-110-125 lóerős modelljei eleve a jelentős vonóerőt igénylő szántóföldi munkálatokhoz készültek a közepes és nagygazdaságok számára. Ez még inkább igaz a sorozat két új modelljére, melyek motorjai immár 130 és 140 lóerősek.

 

A márka egyébként Dél-Koreából származik, a gyártó Deadong céget 1947-ben alapították és a kétezres évek elejére a távol-keleti ország legnagyobb traktorgyárává nőtte ki magát. A szöuli székhelyű gyár különösen nagy hangsúlyt fektet az innovatív fejlesztésekre. Traktorjaikba a fejlesztőmérnökeik által tervezett és saját gyáraikban gyártott alkatrészeket építik be. Motorjaik a jelenleg elérhető legkorszerűbb CRDI dízel motorok, melyek minden EU-normának maradéktalanul megfelelnek.

 

 

 

Képek

Prospektusok

Videók

Ajánlatkérés

Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Üzenetet írok
x

Üzenetküldés