Készenlét Zrt. - Új kezdet a kombájnpiacon

Új kezdet a kombájnpiacon

A finn Sampo Rosenlew a legrégebbi európai mezőgépgyártók közé tartozik, gyökerei pedig egészen 1853-ban nyúlnak vissza, amikor megalapították az Oy W. Rosenlew Ab családi vállalkozást, majd a Sampo Rosenlew nevet 1991-ben kapta. A kombájnok gyártása 1957-ben kezdődött, és az elkövetkezendő 6 évtized alatt több, mint 50 000 kombájnot szállított az északi országokba, Európába, Észak-Afrikába, valamint Oroszország és utódállamaiba is. Stratégiai partnerei közt szerepel a – Challenger, Fendt, Massey Ferguson, Valtra márkákat birtokló – AGCO, míg eddig a nyugat- és közép-európai kombájnértékesítésben a Deere & Company segítette.


Fotó: Készenlét Zrt. készítette a 2019-as Agritechnicán 

A finn Sampo Rosenlew növekvő részesedést akar szerezni a világpiacon, ezért is folyamatosan keresi az új potenciális piacokat termékei megjelenítésére új és kibővített modellválasztékával. Az EU-tagországokban a jövőben független kereskedőpartnerek segítségével értékesítik termékeiket, ennek ellenére a Sampo Rosenlew és a John Deere is megerősítette, hogy bár az együttműködés megszűnik a két nagyvállalat között, a jövőben zavartalan marad a szerviz- és az alkatrészellátás. A finnek a kiválás ellenére nem önálló cégként, hanem a meglehetősen tőkeerős és befolyásos indiai Mahindra & Mahindra kötelékébe tartozva folytatja munkáját a kombájn világpiacán.


Magyarországon a 90-es évektől kezdve a finn gyártó elsősorban a széles körben elterjedt parcellakombájnjairól valamint a 2000-es szériáról ismert. A hazai piacot a 100%-ban magyar tulajdonban álló importőr, a Készenlét Zrt. látja el, mely – függetlenül a finnek és az amerikaiak szétválásától – továbbra is teljes körű szerviz,- és alkatrészellátást biztosít az ügyfelek részére.

A gyártó életében történő változások termékfejlesztésekkel járnak együtt, a régi Comia sorozat egyedi fejlesztései mellett további modellek kerülnek rövidesen a piacra, melyek első bemutatkozására a 2019. novemberében megszervezésre került németországi Agritechnika kiállításon került sor. A közeljövőben minden információ elérhetővé válik az importőr Készenlét Zrt-n keresztül.

Fotó: Készenlét Zrt. készítette a 2019-es Agritechnicán

Bővebb információval az alább link alatt letölthető elérhetőségeinket keresztül állunk rendelkezésükre a továbbiakban is: 

https://keszenlet.hu/teruleti-kepviseletek.html

 

 

Forrás: https://www.agrarunio.hu/gepesites/betakaritas-gepei/5486-finn-indiai-amerikai-haboru-kezdodik-a-kombajnpiacon?jjj=1573809128040&jjj=1573895360883

 

Vissza a hírekhez
Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Üzenetet írok
x

Üzenetküldés