Készenlét Zrt. - Tokaji Borvidékünk Innovációja

Tokaji Borvidékünk Innovációja

Cégünk telepítette a projekt mindhárom helyszínén (Hercegkúton, Tállyán és Bodrogkisfaludon) a rozsdamentes bortartályokat, valamint azok szerves részeként a tartályokra felszerelt kezelőjárdákat, valamint hozzájuk tartozó lépcsőket.  A nagy értékű beruházás keretén belül összességében 2 546 400 literes kapacitás került kiépítésre, a tartályok közé elhelyezett közlekedő járdák teljes hossza pedig elérte a 406 métert.

A tartályokat a szlovén L-INOX gyártotta és a 3 helyszínre a következő kapacitású tartályok kerültek elhelyezésre.

A tállyai borászati központ képére kattintva galéria nyílik

Ezenkívűl Tarcalon – egy régi irodaépület elbontása után felépült a szőlészeti-borászati kutatóközpont új épülete, amelyben egy 21. századi laboratóriumi berendezés kapott helyet. A munkálatokban egy kétszintes, összesen 640 négyzetméteres új épületet jött létre. Továbbá Bodrogkisfaludon létrehoztak egy közösségi beszerzési központot is, ez által szerzik be kedvezőbb feltételekkel a szőlészeti-borászati segédanyagokat. A projektben szőlészeti gépészeti eszközparkot is vásároltak.

Számos új lehetőség nyílt meg a fejlesztéssel

A létrejött kapacitások működtetését az erre a célra létrejött Tokaji Szőlő- és Bortermelési Közösségi Infrastruktúra Központ Nonprofit Kft. biztosítja. A beruházás sorozat korábbi átadóján Nagy István agrárminiszter elmondta, a működtető cég szolgáltatásai mindenki számára elérhetőek. Így a kisebb pincészeteknek nem kell költséges beruházásokat végrehajtaniuk a modern borkészítés feltételeinek megteremtése érdekében.

 

A bodrogkisfaludi központ

Molnár Péter a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanács elnöke arról beszélt, hogy a Tokaji Szőlő- és Bortermelési Közösségi Infrastruktúra Központ Nonprofit Kft.-t a beruházás révén létrejött kapacitások működtetésére hozták létre. Három szolgáltató borászati központot létesítettek Hercegkúton, Tállyán és Bodrogkisfaludon. Az újonnan kialakított, úgynevezett mobil infrastruktúra rendszer szűrési, címkézési és palackozási lehetőséget kínál. Emellett Bodrogkisfaludon létrehoztak egy közösségi beszerzési központot, ez által szerzik be kedvezőbb feltételekkel a szőlészeti-borászati segédanyagokat. Vásároltak egy szőlészeti gépészeti eszközparkot, továbbá Tarcalon felépült a szőlészeti-borászati kutatóközpont új épülete, amelyben egy 21. századi laboratóriumi berendezés kapott helyet. Az újításokkal olyan szolgáltatások váltak elérhetővé, mint például a precíziós lézervezérelt oltványültetés, a must-, a gyöngyöző- és habzóbor palackozása, vagy a pezsgőkészítés lehetősége.

 

Galéria

 

Forrás:https://magyarepitok.hu/kepriport/2020/01/megujult-a-magyar-boraszat-hegyaljai-tudomanyos-kozpontja-fotokkal (magyarepitok.hu, 2020.01.09. 12:25 - Hegedűs Gergely)

 

Vissza a hírekhez
Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Üzenetet írok
x

Üzenetküldés