Növénytermesztés / SZEZONNYITÓ AKCIÓ SZÁLASTAKARMÁNY GÉPEIRE A KÉSZENLÉT ZRT.-NÉL!

SZEZONNYITÓ AKCIÓ SZÁLASTAKARMÁNY GÉPEIRE A KÉSZENLÉT ZRT.-NÉL!

Szezonnyitó akció!

SZEZONNYITÓ AKCIÓ SZÁLASTAKARMÁNY GÉPEIRE A KÉSZENLÉT ZRT.-NÉL!

 

 


Az akciós személyre szabott ajánlatainkért keresse területileg illetékes értékesítő kollégáinkat, valamint munkagép termék referensünket.  

A VICON zöldtakarmányos gépek minőségükről és üzemeltetésükhöz szükséges fajlagos alacsony teljesítményükről híresek, valamint az egyedi technológiai megoldásaiknak köszönhetően kimagasló termelékenységgel bírnak.

A VICON Extra tárcsás fűkasza család függesztett EXTR 200-as szériájából két típus az Extra 228-as 2,8 m és az Extra 232 -es 3,2 m munkaszélességgel rendelkező gépe található az akciós palettán.

7.100 Eur + Áfa

 

VICON EXTRA 200-as széria videó:

https://www.youtube.com/watch?v=WfsXMi9vkxo

A VICON Extra 200-as szériába tartozó tárcsás fűkaszák függesztett kivitelűek és a kasza gerendely oldalsó bekötéssel csatlakozik a függesztőműhöz. Az erőátvitel folyamatos rugó által folyamatosan feszített ékszíjakon keresztül érkezik a kasza gerendelyhez amelybe a párosan elhelyezkedő 3 pengével ellátott tárcsák helyezkednek el.

Az Extra 200-as széria tagjai a rendkívül rugalmas felfüggesztés révén kivételesen jól használhatók

emelkedőkön, lejtőkön, dombos talajon, a működési tartomány akár

35°-os is lehet (felfele es lefele történő el mozdulással).

Szállítási helyzetben az erőgép mögé függőleges pozicióban kerül fel csukásra aminek köszönhetően közel esik a súlypont az erőgéphez így vonuláskor stabilabb és egyben manőverezhetőbb az erőgép.

Tábla végi fordulóknál a függesztőmű magassága változatlan a 35°-os gyors kiemelésnek köszönhetően.

A kasza gerendely védelméért az integrált NonStop BreakAway

rendszer felelős, amely akadályba ütközéskor elmozdítja a gépet hátrafelé és az akadály fölött, majd visszatéríti az eredeti munka végzési helyzetébe.

 

Igen meg bízható és nagy teljesítményű tárcsákról elmondható, hogy Idén múlt 40 éve hogy a Vicon kifejlesztette a fűkaszáihoz a háromszög alakú 3 pengével ellátott vágótárcsát mely napjainkra a Vicon védjegyévé vált, amelyek 50% -kal nagyobb vágási hatékonysággal és 30% -kal kevesebb terheléssel dolgoznak a két pengés tárcsa kivitelekhez képest amiből adódóan karbantartás és teljesítmény igénye jelentősen csökken. A három penge közül valamelyik mindig vágási pozícióban van aminek a hatására az erőgép folyamatos terhelés mellett üzemel. 

A magas tárcsa fordulatnak (3000 ford/perc)  és a három pengének köszönhetően mindig tökéletes vágási pozícióban dolgoznak kasza pengék ami a képen is láthatóan a  a lehető legjobb vágásképet biztosítja.     

Ezen felül 3 db pengével tovább tudunk dolgozni és pengéink tovább maradnak élesek. A három kaszapengének nagyobb az átfedése így a vágás felülete még nedves körülmények között is egyenletes marad, nincs csíkozás és a növény megújulása is hamarabb történik.  

A Vicon Extra fűkasza család minden tagjánál elérhető a karbantartási idő csökkentésére az Express penge csere, amellyel egy mozdulattal cserélhetőek a kaszapengék. 

 

A kaszagerendely erős két C profilból hegesztett kialakításának köszönhetően rendkívül erős így nincs további erősítésre szükség, ami gép súlyára kedvező hatással van. Nincsenek csavarok így olaj szivárgás sem lehetséges, valamint a lapos ék alakú extra gerendely biztos síklást tesz lehetővé bármely talajkörülmény esetén.  

 

A hegesztett gerendelyben található nagy átmérőjű és lekerekített fogakkal rendelkező fogaskerekek folyamatosan lehajtás nélkül két fogon adják át a meghajtáshoz szükséges erőt. 

A fogaskerékpárok hatásásra a tárcsák egymással szemben forognak. Mechanikai sérülés esetén a fogaskerekek a tárcsákkal együtt kiemelhetőek így nem kell az egész gerendelyben található fogaskerék rendszert ki szerelnünk. 

 

 

Normál körülmények között is van a kasza gerendelynek egy flexibilis mozgása, amikor is a fogaskerekek „megakadhatnak” ennek kiküszöbölésére és a hajtáslánc tökéletes működésére lekerekített fogú fogaskerekekkel van szerelve a gerendely.  

 

Az VICON Extra 200-as széria akciós kéttagját méltán kedvelik a gazdálkodók alacsony súlya és teljesítmény igénye miatt amit lentebb is láthatjuk a technikai paraméterek között.

 

Model:

                   Extra 228       Extra 232      

Munkaszél.:

                     2,80 m            3,20 m           

Vágótárcsa sz.:

                        8 db               8 db             

Kések száma:

                       24 db             24 db            

Vonóerőig.:

                       50 LE            55 LE            

Tárcsa fordulat:

                       3000             3000

Önsúly:

                      609 kg           643 kg           

 

A Vicon gyár mérnökei felismerték azt a tényt, hogy általánosítva az állattenyésztésben használt erőgépek teljesítménye a 70-115 Le tartományba esik amelyekkel a napi állat gondozási munkálatokat végzik el a gazdálkodók. Így a fejlesztéseket célzottan az alacsonyabb teljesítmény igények, valamint a kisebb munkagépsúlyok érdekében folytatták.

Ennek köszönhetően az alacsonyabb teljesítményű erőgép terület teljesítménye meg növekedett, ami jelentős idő és költségmegtakarítást eredményez.

 

VICON Extra 932 R vontatott Chevron gumihengeres szársértővel szerelt tárcsás fűkasza

24.200 Eur + Áfa

Az akciós gépeink között megtalálható a VICON Extra 932R vontatott Chevron gumihengeres szársértővel szerelt tárcsás fűkasza is amely a fentebb le írt fejlesztési koncepció példaképe.

 

VICON Extra 932 R video:

https://www.youtube.com/watch?v=9rBHXVhIm1o&t=41s

Az Extra fűkasza családhoz tartozva a kasza gerendely kialakítása a három pengével ellátott tárcsákkal alapfelszereltségnek számít.

 

Szállítási pozícióban a gép mögött vontatott fűkasza a munkaterületre érve hidraulikusan egy pillanat alatt állítható át munkahelyzetbe amikor az erőgép mellett jobb oldalon fog dolgozni (elérhető a jobb és baloldalon is használható típus is).

A teljesítmény igénye mindössze 80 Le.

A teljes kasza gerendely, a kondicionálóval együtt, a gerendelytől függetlenül függesztve van.

Mindkét oldalon egy vagy két rugó felfüggesztéssel biztosítja a tökéletes talajkopírozást, amely a leg mostohább körülmények között is ideális vágási magasságot eredményez jelentős munka sebesség mellett is.

Egyszerű csavarorsó segítségével egy pillanat alatt a gépkezelő állítja be a kívánt tarló magasságot.

A hosszú rugós kialakítás a talaj kontúrjaihoz való tökéletes alkalmazkodást teszi lehetővé, ami nem kevesebb, mint 65 cm - 50 cm felfelé és 15 cm lefelé mozgástartományt biztosít. Ezenkívül a kialakítás biztosítja a 24 ° -os oldalirányú mozgást is.

A Chevron gumi hengeres kondicionáló a teljes munkaszélességben hatékony szársértést biztosít a törékeny növények számára is ezzel hatékonyan csökkenti a levél vesztést. A hengerek kialakítása biztosítja, hogy a termés egyenletes, bolyhos rendben legyen.

A kondicionálás intenzitása szerszámok nélkül változtatható a felső és az alsó henger között kifejtett hengernyomás beállításával.

VICON Andex rendképzők közül a tábla méretekhez és domborzati viszonyoknak és erőgép teljesítményéhez illesztve mindenki meg találja a számára leg meg felelőbb rendképzőt a minőségi és gyors szálastakarmány előállítás érdekében.

 

VICON Andex 705 video:

https://www.youtube.com/watch?v=-Pl2yvO14WA&t=78s

Az VICON Andex szériában megtalálhatóak kialakításuk alapján:

 • Egyrotoros függesztett rendképzők
 • Egyrotoros vontatott rendképzők
 • Kétrotoros függesztett rendképzők
 • Kétrotoros félig függesztett rendképzők
 • Kétrotoros vontatott rendképzők
 • Négyrotoros vontatott rendképzők 

Egyes típusoknál elérhető a Hidrolift hidraulikus magasság állítás, amely a rendképző gyors gépbeállítását teszi lehetővé akár menet közben a változó terepviszonyokhoz vagy termény mennyiségekhez való így optimális beállításokkal dolgozhatunk a minőségi és szennyeződés mentes takarmány érdekében.

A VICON Andex széria minden egyes tagja gondozás mentes Compactline valamit Proline hajtóművel vannak szerelve típustól függően, ahol a rotorkarok és a csapágyak a 270 mm vagy 400 mm átmérőjű vezérlő pályán olajban futnak.

 

Compactline hajtómű

A karok kiemelésének termény mennyiséghez való igazítása egyszerűen a vezérlő pálya pozicionálásával könnyen hozzáférhetően állítható.

 

Vezérlő pálya állítása

Az előre hajlított rendfelszedő ujjak biztosítják a szennyeződés mentes rendképzést nagyobb mennyiségű zöldtakarmányból való rendképzés esetén is, mert a munka mélysége az ujjaknak változatlan marad.

A hajlított rendsodró karoknak köszönhetően a belső ujjak kihasználtsága hatékonyabb lett valamit a karok így nem fognak közvetlenül a menetirányre merőlegesen állni munka közben ami hatására kisebb erőhatások érik a gépet.

Természetesen a nagy sebességű rendképzés a tökéletes talajkopírozás érdekében tandem futóművel és mankó kerékkel szerelhetőek a család tagjai, míg megtalálható egyes típusokon a Terralink plus futóművek amelyek már 8 ° szögeltérést is korrigálnak.

 

A VICON Andex rendképző családból kiemelnénk az akcióban található  a VICON Andex 705 EVO/VARIO típust amely az egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

17.850 Eur + Áfa

 

A félig függesztett és az oldalra rendet képező gépek közé tartozik. Az egyik kedvelt tulajdonságuk hogy nagy szélességből tudnak rendet képezni és az hogy variálható a rendképzés módja – 1 db nagy vagy 2 db kisebb rendképzése. A saját futóművel ellátott gépekkel a nagyobb távolságra történő vonulás sem okoz problémát és a rotorok tandem futóműve sem kap extra terhelést szállítás közben valamint munka közben sem a gerendely a tehermentesítés hatására. Ebben a szegmensben mutatta be 2019-ben a Vicon az Andex 705 EVO/VARIO modelleket. A fejlesztés középpontjában a felhasználó állt. A gép jól manőverezhető a táblavégi fordulókban, a vonórúd 80  ̊-ban képes elfordulni és a rotorok kiemeléskor 50 cm-re emelkednek el a talajtól. A gép magassága összecsukott állapotban 4 m alatt van. Az oldalsó terelőponyvák automatikusan felcsukódnak/lecsukódnak a gravitáció segítségével, működtetésük nem igényel hidraulikus csatlakozót. A Terra Link Plus rendszer 8  ̊-ban képes elmozdulni a megfelelő talajkövetés érdekében. A rotorok átmérője 3,35 m és 3,23 m, 11 kar található az első és 12 db a hátsó rotoron. A munkaszélesség egyoldali rend képzésnél 6,65 m, kétoldali rendképzésnél 13 m – 2 kis rendképzésnél (VARIO modell) 7,85 m. A minimális Le igénye 60 Le. Az elméleti terület teljesítmény: 7,5-8 ha/óra.

Itt már a Terralink Quattro futóművel szerelt géppel találkozunk amely az oldal irányú talajkopírozást is lehetővé teszi.

 

Szállítási pozícóban automatikusan fel csukódó rend határoló.

A gép magassága 3,99 m és a kihúzott rotorkarok esetén tárolási magassága alacsonyabb gépszínek esetén 3,5m -re csökken.

Az új alváz magasabb 500 mm -es kiemelési magasságot tesz lehetővé táblavégi fordulók esetén.

Az új design a piac kívánalmainak megfelelő és a 3 részes alváz egyszerűbb összeszerelést és szállítást tesz lehetővé.

Az automatikus rendhatároló kiemeléskor együtt mozog a rotorral és gravitáció hatására csukódik le a munka meg kezdésekor.

 

380 mm-es kormányzott szállítási kerekek mellé elérhető a sárvédő is.

A VICON Andex 464 függesztett egyrotoros rendsodró a maga 4,6 m munkaszélességével az egyrotoros rendsodrók közül kiemelkedik jelentős terület teljesítményével.

7.500 Eur + Áfa

 

VICON Andex 464 video:

https://www.youtube.com/watch?v=TfyOsfdG8YM

A Vicon ProLine rendképzők rotor kialakítása páratlan munkaminőséget eredményez. Az olyan funkciók, mint az oszcilláló lengéscsillapítók, a tandemtengely és a HydroLift magasság állítás, az egyrotoros rendképzők alapfelszereltsége.

Az Andex 424 és 464 egyedi Vicon tulajdonsága a szokásos HydroLift koncepció. Ez egy hidraulikus

magasság-beállító rendszer, amely lehetővé teszi a kezelő számára, hogy traktorkabinból

változtassa a magasságot, az eltérő talajviszonyoknak megfelelően, és lehetőség van egy minimális magasság mechanikus beállítására is. A 4,6 m munkaszélességű kivitellel ideális körülmények között akár az óránkénti 5Ha terület teljesítmény is elérhető.

Opcióban ezek a gépek harmadik kerékkel is szállíthatók, a még jobb talajkopírozó hatás érdekében.

Az elforduló függesztő szerkezet biztosítja a tökéletes talajkövetést és tökéletes nyomvonal tartást

kanyarodáskor. Oszcilláló lengéscsillapító opcióként rendelhető.

A rendképző a traktorfülkéből kiemelhető 50 cm magasságra. A felhajtható védő korlát és rend határolónak valamint a kihúzható rotorkaroknak köszönhetően a nagy munkaszélességű egyrotoros rendképző szállítása ideális 2,15 m szélességre redukálódik. A 2,75 m tárolási magasságával könnyen tárolható a gépszínekben. Az Andex 464 egyrotoros rendképző súlya mindösszesen 670 Kg.

 

VICON RV 5000 -es változó kamrás bálázó széria a nagy teljesítményű alakhelyes tömör bálák érdekében.

VICON RV 5116 RN Változó kamrás bálázó

29.800 Eur + Áfa

VICON RV 5516 RN video:

https://www.youtube.com/watch?v=JcrZwDI4Rvc

A bálázók terén szerzett többéves tapasztalatunk eredményét tükrözi a legújabb RV5000-es szériához tartozó változókamrás bálázók kialakítása. Ezek a munkagépek a kiváló teljesítmény és a kiemelkedően hosszú tartósság mellett páratlan bálaminőséget biztosítanak. A rendkívül különböző üzemi körülményekkel kapcsolatos szakértelmünkre és széleskörű ismereteinkre támaszkodva a

bálaformázási folyamat teljes körű optimalizálása érdekében tökéletesítettük a behordórendszert

és a bálakamra kialakítását.

A Vicon RV5000-es széria bálázóival készített bálák mérete és minősége állandó; ezek a bálák a kategória legjobbjai, amelyeket az olyan tapasztalt szakemberek is nagyra értékelnek, akik szeretnek büszkélkedni a jól elvégzett munkával. A Vicon RV5000-es széria gépeivel készített bálák nemcsak jól néznek ki, hanem csomagolásuk, kazalba rendezésük és szállításuk is hatékonyabb, megkönnyítve valamennyi munkafázis elvégzését, maximalizálva a takarmány minőségét és az értékes tápértéket.

A 2,2 m széles nagy teljesítményű rendfelszedő, alacsony profilú még a legnagyobb munkasebesség mellett és a legnehezebb munkakörülmények között is

hatékony termény felszedést biztosít.

A rendfelszedő hatékonyságát több egyidejűleg be vezetett fejlesztésnek köszönheti, amelyek az alábbiak. Az öt sorban elhelyezett felszedőujjak, soronként 32 ujjal vannak ellátva. Itt a Felszedőujjak tengelye 4 helyen vannak csapágyazva. A vezérlő pálya a rendfelszedő mindkét végén. Nagy átmérőjű

terményleszorító hengere a nagyobb behordási sebességért. Innovatív belső hajtáslánc

a keskenyebb szállítási szélesség érdekében. Nincs szükség a rendfelszedő kerekek eltávolítására

szállításkor.

Rendleszorító a maximális kapacitásért. Az egyujjas és dupla ujjas továbbítók rendleszorítóval vannak ellátva, amellyel a lehető legnagyobb terményáramlás érhető el. Különösen alkalmas sérülékeny termények, mint például lóhere és lucerna kezelésére.

A VICON RV5100-os szériánál a bálázok ujjas továbbítóval vagy PowerFeed rotoros

rendszerrel érhetők el.

A VICON RV5200-as széria bálázó PowerFeed rotoros vagy Supercut rendszerrel érhetők el.

A Vicon PowerFeed rotoros továbbító rendszer nagy behordókapacitást tesz lehetővé, egyaránt alkalmas nedves és száraz termények kezelésére bármely körülmény között. A 14db pozícionált továbbító ujjal felszerelt PowerFeed rendszer a bálakamrába kényszeríti a terményt a nagyobb behordási sebesség érdekében, és biztosítja a bálaképzés azonnali elkezdését.

 

A SuperCut-14 késes szeletelő egység gyors és hatékony terményáramlást biztosít a bálakamrába.

A 70 mm-es vágási hossz ideális megoldás a kemény, tömör bálák előállításához a jobb fermentáció és az egyszerűbb, kevesebb veszteséggel járó behordás érdekében. Valamennyi különálló kés rugós biztosítású, amely védelmet nyújt az idegen tárgyakkal szemben. A kések automatikusan visszaállnak

munkapozícióba az akadály kikerülése után.

 

A 40 mm-es vágási hosszúságot biztosító SuperCut-25 szeletelő egység a legjobb szilázsminőség

eléréséhez. A kések kiválasztása csoportokban történik, az alábbi kések választhatók: 25, 13, 12,

6 és 0 kést választhatunk, a rugalmas üzemeltetés érdekében

A SuperCut-25 szeletelőrendszer kettős védelemmel van ellátva a külső akadályok ellen. Ha egy

kisebb méretű tárgy ütközik a késnek, a kés hátrafelé fordul anélkül, hogy a vágási minőség

romlana. Nagyobb idegen tárgyak esetén a kés lefelé mozdul el, majd az akadály

kikerülése után automatikusan visszaáll munkapozícióba.

PowerFeed rotoros és SuperCut késes szeletelő egységek el vannak látva a rendkívül hatékony

Vicon parallelogramma DropFloor rendszerrel, amely segít az eltömődések gyorsabb és egyszerűbb

megszüntetésében. A rendszer nemcsak a fenéklemez hátsó részét engedi le – a hagyományos rendszerekhez

hasonlóan, – hanem a fenéklemez elülső részét is, ahol nagyobb valószínűséggel számíthatunk eltömődésre.

A Vicon RV bálázók fel vannak szerelve az innovatív PowerBind hálókötöző rendszerrel, amely a munkagép elején kapott helyet. A PowerBind kiküszöböli a behordóhenger jelentette hibákat és

az egyik legjobb ciklusidőt biztosítja Minimális állásidő – maximális bálázási

időt. A PowerBind adagolókar folyamatosan feszesen tartja a hálót. Ha a bála 90%-ban elkészült, a kar előrehalad és felkészül a háló adagolásra. Amikor abála teljesen kész, a háló közvetlenül a

bálára van irányítva, a kar kis mozgási szöge miatt a háló mindig feszes marad.

A hálóadagolás pontos és rendkívül megbízható, függetlenül a széltől és a terménytől.

 

A rendkívül alacsony rakodási magasság és az igazán egyszerű hálóbefűzés

minimális állásidőt és maximális bálázási időt eredményez.

VICON Egyszerűen használható vezérlőrendszer Focus 3 -as monitorral.

 

Az egyszerű működtetés érdekében kifejlesztett új Focus 3 az alábbi beállítható funkciókkal rendelkezik:

• A bála átmérőjének beállítása

• Az aktuális bálaátmérő kijelzése

• Bal és jobb oldali irányjelzés

• Háló- és madzagkötözés kiválasztása

• Háló és madzag mennyiségének beállítása

• Kötözési információk a kötözési ciklus során

• Manuális vagy automata kötözés kiválasztása

• Ötnapi bálaszámláló és az összes bála számlálója

• Tömörség beállítása (opcióban, ha van proporcionális szelep)

• Kések, Drop-Floor vagy rendfelszedő kiválasztása

 

Valamennyi modell opcionálisan teljes mértékben ISOBUS kompatibilisként specifikálható, így közvetlenül kapcsolódhat egy ISOBUS traktorhoz, lehetővé téve a bálázó működtetését a traktoron keresztül. Az ISO kompatibilis munkagépek Tellus GO vagy IsoMatch Tellus PRO érintőképernyős terminállal is felszerelhetők.

 

Az RV 5100-as bálázó család tagjai az RV 5116 és RV 5118 bálázók felszedőjének anyag

továbbítása kiváló, és rendkívül jó minőségű bálákat állítanak elő különböző terményekből.

A bálák átmérője könnyen állítható a kezelő terminálról, az öt heveder és a három henger

pedig azonnali bálaformázást biztosít minden körülmények között.

VICON RV 5116 géppel 0.8m-től akár 1.65m-ig tudunk bálát készíteni, míg a VICON RV 5118-as típusnál ez 0.8m-től 1.80m-ig átmérőig változik.

A fő bálakamra hajtásáról nagy teherbírású, 1 1/4 colos görgős lánc gondoskodik, hosszabb élettartamot és alacsony karbantartási igényt biztosítva.

A lánc kenése automatikusan történik, folyamatosan egy előre meghatározott mennyiséggel ponton minden egyes lánc esetén. A rotoros modelleknél az osztott hajtómű biztosítja a teljesítmény

egyenletes elosztását, csökkentve a kopást és a teljesítményigényt.

Az öt heveder és a három henger kombinációja tömör bálákat eredményez, lágy bálamaggal és könnyű bálakezdéssel.

VICON intelligens Bálázás:

Az Intelligent Density 3D alkalmazásban három előre beállítható opció áll rendelkezésre: szalmához,

szénához és szilázshoz, amelyek könnyedén kiválaszthatóak a kezelőegységen keresztül.

A bálatömörséget Ön is beállíthatja. Az átmérő és a nyomás beállítható a három különböző zónában, lehetővé téve, hogy Ön a legjobb beállítást válassza ki. Így a bála szerkezete tökéletesen megfelel

az Ön szükségleteinek.

A három előre kiválasztható bálatömörség-beállítás révén az Intelligent Density 3D rendkívül megkönnyíti a megfelelő bálatömörség kiválasztását a különböző terményeknél.

 

Száraz szalmát báláz és a lehető legnehezebb bálát szeretne?

Maximális nyomás beállítása minden zónában.

Szénát báláz? Puhább központi magot hagy, így a bála levegőzik, és

fokozatosan növeli a külső rétegek felé a nyomást.

Nedves szilázst báláz? Csökkenti a nyomást a központi és a középső

zónában.

Előre kiválasztható bálatömörség a bála valamennyi zónájánál, úgy mint a mag, középrész és szél.

Az átmérő (D) és a nyomás (P) a vezérlőterminál segítségével három szakaszban állítható.

A VICON 5100-as szériába tartózó bálázók igen kis teljesítmény igénnyel rendelkeznek ezt nagyon jól mutatja, hogy a Készenlét Zrt. által 2020-as évben az országban több területen meg tartott VICON demó túrán adott esetben 105 Le teljesítményű általunk forgalmazott Kioti erőgéppel vontatott bálázóink látványos munka sebesség mellet is tökéletes alakformás és tömörségű bálákat készítettek.

 

VICON BW 2400 Vontatott forgóasztalos körbála csomagoló

11.900 Eur + Áfa

A Vicon BW 2400 egy kis tarktorokhoz tervezett vontatott bálacsomagoló. A gépet nagyon könnyű üzemeltetni; a még a mechanikus verzión is a fólia vágása és rögzítése automatikus. Vicon BW 2400 modellek egyik jellemzője a DuoWrap kettős fólia kifeszítő. A hidraulikus működtetésű bálarakó kar a jobb oldalon helyezkedik el és 1.20-1.50m átmérőjű bálákat képes kezelni.

VICON BW 2400 -as vontatott bálacsomagoló video:

https://www.youtube.com/watch?v=9yPXw9rizNQ

Előnyök:

 • Vontatott forgóasztalos bálacsomagoló
 • Önrakó rendszer
 • Hidraulikus fóliavágó
 • Újdonság: DuoWrap kettős fóliakifeszítő
 • 1200 kg - ig terjedő bálák csomagolására képes
 • Vicon BW 2400 M egy alapfelszereltsége a bowdenes vezérlés, bála és rétegszámlálóval, valamint AutoStop funkcióval
 • Vicon BW 2400 C egy komputer vezérelt verzió, teljesen automata működéssel

 

A Vicon BW 2100, BW 2400 és BW 2600 modelleken hidraulikus működtetésű fóliavágók vágják és tartják a fóliát készenléti pozícióban. Egyszerű használat, mely nem igényel manuális beavatkozást a működéséhez.

Az új DuoWrap rendszer két fóliadagolóval került beépítésre a Vicon BW 2100, BW 2400 és BW 2600 függesztett és vontatott forgóasztalos bálacsomagolók esetében. A DuoWrap akár 50% gyorsabb csomagolást biztosít összehasonlítva az egy adagolós rendszerrel, ugyanakkor csökkenti a csomagolás közbeni fóliaszakadás kockázatát. 66% borítás már elfogadható a bálákon, a DuoWrap ennél nagyobb lefedettséget biztosít, túlzott fóliagyűrődés nélkül.

 

A forgó asztal kialakítása jól meg tervezett amely két nagy méretű henger, melyek mindegyike hajtott, biztosítják a könnyed bálaforgást a legnehezebb körülmények között is.
Négy végtelenített heveder szállítására és forgatja egyenletesen a bálát, fóliasérülés nélkül.
Két nagy átmérőjű kúpos támasztógörgő biztosítja, hogy a bála meg tudja tartani központi helyzetét a forgó asztalon a csomagolási folyamat során.

Vicon BW 2400 és BW 2600 kialakítása alacsony asztal magassággal és a gép leghátulján elhelyezett kerekekkel történt.
A hátsó kerekek helyzete garantálja az alacsony asztal magasságot (nagy nyomtáv), biztosítva ezzel az alacsony a fel- és kirakodás magasságát.
Az alacsony alváz kombinálva az alacsony emelési magassággal, a legkíméletesebb bálakezelést teszi lehetővé a forgóasztal és a kar között.
Az alacsony függesztésű asztal kialakítása nagyobb forgásszámot tesz lehetővé.

 

Kiadványok

Akciós termékek

Készenlét Zrt. - Minden jog fenntartva 2014
Széchenyi2020