Készenlét Zrt. - VICON RV 5200 változó kamrás bálázó

VICON RV 5200 változó kamrás bálázó

A Készenlét Zrt. által 2019 óta forgalmazott Vicon változókamrás bálázó-család tervezésének fő célja, hogy a gépek egyedi tulajdonságaik mellett kiemelkedő teljesítményt nyújtsanak, és a magas minőségnek köszönhetően hosszútávon és elvárt színvonalon biztosítsák a munkát tulajdonosaiknak.

Jövőbe látó vállalkozók, műszaki fejlesztők és képzett munkások közös munkájuk eredményeként nagy értéket alkottak a Vicon 110 éves története alatt. A Vicon egy kis vállalkozásból mára egy nemzetközi mezőgazdasági gépgyártóvá nőtte ki magát és világszerte eddig több, mint 2 millió eladott munkagéppel büszkélkedhet.

A Vicon RV változó kamrás bálázó gépek fejlesztései az évek folyamán az alábbi szempontok figyelembe tartása mellett folytatódtak:

 

  • Alacsonyabb teljesítményű erőgépekkel is üzemeltethetőek legyenek a gyors és alakhelyes bálák készítése közben. Általánosan elmondható, hogy az állattenyésztésben a kisebb gazdaságokban használt erőgépek a 70-110 Le teljesítmény kategóriába tartoznak és természetesen ezekkel a gépekkel szeretnénk minél nagyobb termelékenységet elérni.
  • A karbantartási idők csökkentése átláthatóság és megbízhatóság.
  • Ergonómia
  • Munkagép-védelem
  • Egyszerű beállítás, valamint Isobus kompatibilitás
  • Sok oldalú felhasználás akár bérmunkával foglalkozó akár magán gazdaságok számára.

Az alábbi típusok elérhetőek a VICON RV 5200-as családba tartozó bálázók közül:

SC =szeletelővel szerelt bálázó

14 v. 25 =szeletelő kések száma

 Típus:

Bálaátmérő

Behordó szerkezet

Kötözés

RV 5216 Plus R

1.20 x 0.6 - 1.65m

PowerFeed rotor

Háló, Háló és madzag kötözés

RV 5216 Plus SC-14

1.20 x 0.6 - 1.65m

SuperCut-14

Háló, Háló és madzag kötözés

RV 5216 Plus SC-25

1.20 x 0.6 - 1.65m

SuperCut-25

Háló

RV 5220 Plus R

1.20 x 0.6 - 2.00m

PowerFeed rotor

Háló, Háló és madzag kötözés

RV 5220 Plus SC-14

1.20 x 0.6 - 2.00m

SuperCut-14

Háló, Háló és madzag kötözés

RV 5220 Plus SC-25

1.20 x 0.6 - 2.00m

SuperCut-25

Háló

 

VICON RV 5216 SC (14-25 késes) Szeletővel ellátott változó kamrás bálázó

 

Nagy teljesítményű változó kamrás bálázók

A legújabb RV 5220 Plus bálázók többféle takarmánynövény betakarítására adnak lehetőséget, és a nyereséges, nagy teljesítményt kombinálják a piacon vezető bálatömörséggel. Az új Plus sorozatú modellek számos előnnyel rendelkeznek, amelyek célja a teljesítmény növelése és a karbantartás csökkentése. A rendfelszedőt hosszabb villákkal és szélesebb lemezekkel szerelték fel a jobb tisztítás érdekében. A rendfelszedő és a fő bálakamra meghajtásokat új, magas specifikációjú HBC lánccal szerelték fel. A hengerprés megnövelt emeléssel rendelkezik a jobb adagolási kapacitás érdekében, és rögzített tengelyeket tartalmaz belső csapágyakkal. Az RV Plus sorozatban központi szerepet kapott a bálasűrűség, amelyet az Intelligens Density 3D segítségével érnek el, ez lehetővé teszi, hogy kiválassza a termésviszonyoknak leginkább megfelelő bálasűrűséget.

 

Az előnyei:

  • Széles 2.2m rendfelszedő kis átmérővel és a nagy teljesítményű behordó rendszerrel ellátott 
  • 165 cm maximális bála átmérő ,85 cm bála átmérőtől élő adattal tudjuk nyomon követni a képződő bála méretét
  • az automata háló kötöző rendszer 85 cm bála átmérőtől bármikor el indítható
  • folyamatos vissza jelzés a vezérlőn a képződő bála alakjáról és javaslat az erőgép irányítására az alakhelyes bálák eléréséhez
  • PowerFeed rotoregység vagy SuperCut 14 és 25 késes szeletelő egység, a hatékony szeletelés és a tömör bálák érdekében
  • Parallelogramma rendszerű DropFloor rendszer az eltömődés gyors elhárítás érdekében
  • 3 bála réteg tömörségének állítási lehetősége a kívánt szerkezetre , melyet a traktor fülkéből előre beállíthatunk
  • PowerBind közvetlen hálóadagolás a gyors és megbízható kötözéshez
  • Egyszerű és gyors hálócsere
  • ISOBUS vezérlés
  • Központosított leketronika,valamint hidraulikus rendszer az átláthatóság és egyszerűbb karbantartás érdekében
  • folyamatos lánckenés állítható átfolyással a láncok igényeinek meg felelően a többlet olajozás elkerülése érdekében

Rendfelszedő:

 

2,0 vagy 2,2 méteres rendfelszedő kis átmérőjű felszedő átmérővel a gyors és hatékony anyag továbbítás érdekében.

A rendfelszedő 4 vagy 5 soros fogakkal szereleve.

Rend leszorító henger a 2,2 méteres rendfelszedőnél alapfelszereltségben.

 

Supercut 14-25 aprítókéses szeletelő rendszer:

 

SuperCut Szeletelő egység
A SuperCut-14 késes aprítórendszer gyors és hatékony áramlást biztosít a bálázóba. 70 mm-es aprítási hosszával ideális megoldás tömör bálák előállításához, kiváló silóminőséggel.
Minden egyes kés rugós védelemmel van ellátva  az idegen akadályokkal szemben. A kés az akadály áthaladása után azonnal visszaáll munkahelyzetbe.
Elérhető a Supercut 25 szeletelő egységgel szerelt VICON RV5226 Plus bálázó is amelynél a 25 db aprító kés hatására az aprítási hosszúság 4cm -es.

 
PowerFeed behordó rotor
Valóban lenyűgöző kamra töltési sebesség érhető el a PowerFeed behordó rotor rendszerrel – minden terménytípust könnyedén kezel, bármilyen körülmények között is.
A PowerFeed rotor 13 rotorujjával proaktívan kényszeríti az anyagot a bálakamrába a nagyobb töltési sebesség és kapacitás érdekében, ami következménye az azonnali bálaképzés.


Parallelograma DropFloor rendszer
A Parallelogram Drop Floor lehetővé teszi a kezelő számára, hogy terményveszteség nélkül hárítsa el az eltömődéseket a traktor fülkéjéből.

 

      

DropFloor munka helyzet                                                                         DropFloor le nyitott állapot

A parallelograma Drpfloor egyszerűségé a a tömődés hatékony és gyors kiküszöbölésére abban rejlik, hogy a hidraulikusan a fülkéből vezérelve a kamra padlója párhuzamosan lenyitható így a teljes keresztmetszetben megszűnik a tömődés amit a TLT elindításával továbbítani tudunk azonnal a kamrába és folytathatjuk a bálázást.

Intelligent Destiny 3D

A megfelelő bálasűrűség beállítása és kiválasztása létfontosságú a bála megfelelő minőségének eléréséhez. Különösen akkor, ha a bálázót a teljes szezonban különböző kultúrákban, például szalmában, szénában és szilázsban használják, fontos a bála sűrűségét az adott anyagtípushoz igazítani.
Intelligent Destiny 3D 3 előre kiválasztott bálasűrűség beállítással, ami nagyon egyszerűvé teszi a megfelelő bálasűrűség kiválasztását a különböző növényeknél.
Mindazonáltal továbbra is lehetséges a bálasűrűség testreszabása 3 különálló zónában, amelyek mindegyike választható átmérővel és nyomással, az egyedi igényeknek megfelelően.
Az új Intelligent Density 3D alkalmazással három előre konfigurált bálasűrűség érhető el a vezérlő menüjéből, mindegyik szalmára, szénára vagy szilázsra szabva. Ez jelentősen megkönnyíti a különböző terményanyagokról való átállást, csökkentve a hibák kockázatát.

Száraz szalmát báláz, és a lehető legnehezebb bálákat szeretne? A maximális nyomás minden zónában be van állítva.
Szénabálázás? Puha középső mag, amely lehetővé teszi a bála lélegzését, fokozatosan növekvő nyomással a külső réteg felé.
Nedves silót bálázni? A nyomás csökken a középső és középső zónában.

PowerBind Hálós kötöző rendszer  

Az egyik leggyorsabb hálótekerési művelet. Ez minimális állásidőt és maximális bálázási időt jelent.
A hálót közvetlenül a bálakamrába táplálja egy beadagoló kar lapos mozgási szögben, hogy a háló mindig szorosan tartsa.
Pontos és rendkívül megbízható háló beadagolás.
Amikor a bála 90%-ban kész, a beadagoló kar előre mozdul, készen áll a háló beadagolására. Nem telik az idő a háló felszedésével.
Nagyon alacsony rakodási magasság a maximális kényelem és időmegtakarítás érdekében. Az üres tekercs cseréjéhez egyszerűen fordítsa ki a tengelyt, és cserélje ki egy új tekercsre.
A PowerBind hálós csomagoló rendszer lehetővé teszi, hogy a háló túlnyúljon a bála szélén.

 

ISOBUS vezérlés

IsoMatch Tellus terminál

Az IsoMatch Tellus az új virtuális terminál, amely 2 interfész képernyőt kínál 1 terminálban. A nagy, 12”-os, könnyen programozható érintőképernyő ergonomikus használatot tesz lehetővé, és hosszú napok használatára tervezték.
A gépekhez – például kamerákhoz – hozzáadható funkciók növekvő számának köszönhetően a kezelő a felső képernyőn lévő bálázó felületet, az alsó képernyőn pedig a kamera kijelzőjét használhatja a kész bálák figyelésére.
Egy másik lehetőség a bálázó interfész használata a felső képernyőn, és a traktor interfész képernyő alul.

IsoMatch Tellus GO terminál

Az IsoMatch tellus Go egy teljes Isobus terminál, amely nagyon egyszerű módon képes vezérelni az összes Isobus gépet.
A kompakt kialakítás megkönnyíti a traktor fülkéjébe való beépítését, annak ellenére, hogy a kényelmes 7"-es érintőképernyő lehetővé teszi a gép tökéletes beállítását és vezérlését. A jobb oldali forgókapcsolóval kombinált merevbillentyűkkel a fő funkciók közvetlen eléréséhez vezetés közben.

 

Focus 3 vezérlőterminál

A Kverneland Group Mechatronics a közelmúltban piacra dobta új kezelőterminálját, a Focus 3-at. Ezt a terminált bizonyos munkagéptípusokhoz fejlesztették ki, és csak csomagban szállítják ezekhez a munkagépekhez, a bálázók elektronikájával együtt. A Focus 3 terminál gazdaságos megoldásként szerepel a piacon.
A Focus 3 terminál könnyen megtanulható és nagyon intuitív, a funkcionalitásra és a kezelési egyszerűségre helyezi a hangsúlyt. A Focus 3 terminál egy univerzális vezérlőterminál, amely a Kverneland Group más munkagépeivel is használható.
A Focus 3 terminál lehetővé teszi az összes funkció teljes irányítását a traktor vezetőfülkéjéből. Egy nagy és nagyon tiszta digitális kijelzőn jelennek meg. A Focus 3 terminál felügyeli és vezérli az összes szükséges funkciót, és az összes releváns paraméter / információ egy pillantással látható. A vezérlődoboz a kötözést is automatikusan hajtja, a kezelő beavatkozása nélkül.

 

Vissza a hírekhez
Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Üzenetet írok
x

Üzenetküldés