Készenlét Zrt. - Gazda riport: 20 éve bizonyítanak a SAMPO kombájnok a Nagykunság fővárosában

Gazda riport: 20 éve bizonyítanak a SAMPO kombájnok a Nagykunság fővárosában

 

Mindig számíthatnak rájuk.

A Nagykunság szívében, Karcagon jártunk, ahol vendéglátónk, Szakály György segítségével a SAMPO kombájnok két típusát ismerhettük meg. A gazdaságot 2003-ban, 130 hektárral alapította Szakály György apósa, aki az első SAMPO kombájnt 2005-ben vásárolta meg a betakarítás biztosítása érdekében. Az idő múlásával folyamatosan fejlődött a gazdaság, 2015-re már 270 hektárra nőtt a terület, így szükségessé vált egy újabb kombájn beszerzése is. A második kombájn utódja ma is elérhető a Készenlét Zrt. kínálatában.

 

 

 

A gazdaságban klasszikus növénytermesztés folyik – búza, kukorica, napraforgó, repce –, amely kultúrákhoz mindegyik adaptert megvásárolták a Készenlét Zrt.-től. A középkategóriájú kombájn vágóasztala 4,8 méter széles, naponta 10-12 hektárról tudja betakarítani a terményt. 210 lóerős, hathengeres Sisu motor az erőforrása, hidrosztatikus hajtása van. A nagy fődob előtt van egy elődob, a dobkosár hézag mindkettőhöz állítható.

 

A kombájnnal kapcsolatban nagyon jó tapasztalatokat szereztek, a betakarított terményt nem kell/kellett tisztítóra vinni, azonnal szállításra képes lett, 98%-os tisztaságot biztosít. Fontosnak tartják a rendszeres napi karbantartást, de nem jellemző rájuk a meghibásodás. A négykerék meghajtás kivételével minden megvan benne: felszerelt kabin, emelt ürítőcsiga (4,4 méter magasan tud üríteni, a magasabb pótkocsikkal is kényelmesen alá lehet állni), a szalmarázó ládák felett (ebből 5 van) található egy úgynevezett CPS henger, ami hatékonyabbá teszi a szétválasztást, a szárzúzó előtt egyenletessé teszi a szalma vastagságát. Hátul elektronikusan állítható a szalmazúzó kések szöge.

 

A Készenlét Zrt. szakemberével, Goór Sándor termékreferenssel folytattuk a beszélgetést, aki elmondta, mennyire örül akkor, amikor ilyen jól karbantartott és megbecsült gépeket lát. A SAMPO bizonyít mindenhol. Ebben a gazdaságban 8 és 20 éve teszik a dolgukat.

 

A C8-as most is kapható, amiben egy újabb, még nagyobb, még kényelmesebb fülke van, a kor szellemének megfelelő eszközökkel. A Készenlét Zrt. kínálati palettájában megtalálhatók és megrendelhetők a gépek 150 LE-től 300 LE-ig, amelyekkel elsősorban a kis és középgazdálkodókat célozzák meg. 4 ládától, 6 ládáig, illetve a legújabb gépek már rotorosak (hibrid kombájnok). A vágóasztal-szélességek: 3,6-7,5 méterig terjednek. A SAMPO kombájnok szervizellátottsága folyamatosan biztosított.

 

a legújabb fejlesztésű Sampo Comia C8 kombájn

A legújabb fejlesztésű Sampo Comia C8 kombájn

 

 

A Készenlét Zrt. egyre közelebb kerül a gazdákhoz: az elmúlt évben Szihalomban adtak át egy új telephelyet, április 13-án pedig Szászváron volt egy telephelyátadó.

Ha érdekelnek a SAMPO kombájnok és te is szeretnéd felvenni a kapcsolatot a Készenlét Zrt.-vel, akkor az alábbi elérhetőségeken megteheted:

    Weboldal: https://www.keszenlet.hu
    Tel.: +36 30 280 6822
    Email: keszenlet@keszenlet.hu

 

 

Vissza a hírekhez
Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Üzenetet írok
x

Üzenetküldés