Készenlét Zrt. - Szálastakarmány-betakarítás gyorsan, hatékonyan

Szálastakarmány-betakarítás gyorsan, hatékonyan

A VICON RV Változó kamrás bálázó család megoldást kínál a legkisebb gazdálkodótól kezdve a legnagyobb gazdaságok számára a technológiájukba illő és kívánt bálák hatékony képzésében.

 

A Készenlét Zrt. által 2019 óta forgalmazott Vicon változókamrás bálázó-család tervezésének fő célja, hogy a gépek egyedi tulajdonságaik mellett kiemelkedő teljesítményt nyújtsanak, és a magas minőségnek köszönhetően hosszútávon és elvárt színvonalon biztosítsák a munkát tulajdonosaiknak.

 

 

Jövőbe látó vállalkozók, műszaki fejlesztők és képzett munkások közös munkájuk eredményeként nagy értéket alkottak a VICON 110 éves története alatt. A VICON márka egy kis vállalkozásból mára egy nemzetközi mezőgazdasági gépgyártóvá nőtte ki magát és világszerte eddig több, mint 2 millió eladott munkagéppel büszkélkedhet.


A VICON RV változó kamrás bálázó gépek fejlesztései az évek folyamán az alábbi szempontok figyelembe tartása mellett folytatódtak:
1.) Alacsonyabb teljesítményű erőgépekkel is üzemeltethetőek legyenek a gyors és alakhelyes bálák készítése közben. Általánosan elmondható, hogy az állattenyésztésben a kisebb gazdaságokban használt erőgépek a 70-110 Le teljesítmény kategóriába tartoznak és természetesen ezekkel a gépekkel szeretnénk minél nagyobb termelékenységet elérni.
2.) A karbantartási idők csökkentése átláthatóság és megbízhatóság.
3.) Ergonómia
4.) Munkagép-védelem
5.) Egyszerű beállítás, valamint Isobus kompatibilitás
6.) Sok oldalú felhasználás akár bérmunkával foglalkozó akár magán gazdaságok számára.

 

A VICON gyár tervező mérnök csapata az alábbi fejlesztésekkel érték el, hogy partnereink a legkiválóbb bálázokkal dolgozhassanak:

 

Széles 2.2 m rendfelszedő két oldali meghajtással és rendleszorítóval ellátva a nagy rendek tökéletes felszedéséhez.

1.) Öt sorban elhelyezett felszedőujjak, soronként 32 ujjal
2.) Felszedőujjak tengelye 4 helyen csapágyazva
3.) Vezérlő pálya a rendfelszedő mindkét végén
4.) Nagy átmérőjű terményleszorító hengere a nagyobb behordási sebességért
5.) Innovatív belső hajtáslánc a keskenyebb szállítási szélesség érdekében
6.) Nincs szükség a rendfelszedő kerekek eltávolítására szállításkor.

IMG_0161

 

Power Feed rotoregységgel van szerelve a bálázó, amelynél választható a SuperCut 14 és 25 késes szeletelő egység, a hatékony szeletelés és a tömör bálák érdekében.
A Vicon PowerFeed rotoros továbbító rendszer nagy behordókapacitást tesz lehetővé,egyaránt alkalmas nedves és száraz termények kezelésére bármely körülmény között. A 14 db pozícionált továbbító ujjal
felszerelt PowerFeed rendszer a bálakamrába kényszeríti a terményt a nagyobb behordási sebesség érdekében, és biztosítja a bálaképzés azonnali elkezdését.

 

SuperCut-14 szeletelő egység


A SuperCut-14 késes szeletelő egység gyors és hatékony terményáramlást biztosít a bálakamrába. A 70 mm-es vágási hossz ideális megoldás a kemény, tömör bálák előállításához a jobb fermentáció és az egyszerűbb, kevesebb veszteséggel járó behordás érdekében. Valamennyi különálló kés rugós biztosítású,amely védelmet nyújt az idegen tárgyakkal szemben. A kések automatikusan visszaállnak munkapozícióba az akadály kikerülése után.

 

Parallelogramma rendszerű DropFloor rendszer az eltömődés gyors elhárítás érdekében lett kifejlesztve, amelynél a kamra alja párhuzamosan eltávolodik így az esetleges tömődés a teljes keresztmetszetben fel szabadul.

PowerFeed rotoros és SuperCut késes szeletelő egységek el vannak látva a rendkívül hatékony Vicon parallelogramma DropFloor rendszerrel, amely segít az eltömődések gyorsabb és egyszerűbb megszüntetésében. A rendszer nemcsak a fenéklemez hátsó részét engedi le – a hagyományos rendszerekhez hasonlóan, hanem a fenéklemez elülső részét is, ahol nagyobb valószínűséggel számíthatunk eltömődésre.

 

Intelligens Density 3D tömörségállító rendszer ami egyedül álló a piacon mivel a bála 3 különböző rétegének a tömörsége illetve mérete az igényeknek megfelelően a vezérlőn beállítható.

Az Intelligent Density 3D alkalmazásban három előre beállítható opció áll rendelkezésre: szalmához, szénához és szilázshoz, amelyek könnyedén kiválaszthatóak a kezelőegységen keresztül. A bálatömörséget Ön is beállíthatja. Az átmérő és a nyomás beállítható a három különböző zónában, lehetővé téve, hogy Ön a legjobb beállítást válassza ki. Így a bála szerkezete tökéletesen megfelel az Ön szükségleteinek.

 

Intelligent-Density-3D-jpg-g18iuzu1kj

 

PowerBind háló kötöző rendszer alacsony háló után töltés mellett közvetlen hálóadagolás a gyors és megbízható kötözéshez

Gyors hálókötés
A Vicon RV bálázók fel vannak szerelve az innovatív PowerBind hálókötöző rendszerrel, amely a munkagép elején kapott helyet. A PowerBind kiküszöböli a behordóhenger jelentette hibákat és az egyik legjobb ciklusidőt biztosítja.

Minimális állásidő – maximális bálázási idő
A PowerBind adagolókar folyamatosan feszesen tartja a hálót. Ha a bála 90%-ban elkészült, a kar előrehalad és felkészül a háló adagolásra. Amikor a bála teljesen kész, a háló közvetlenül a bálára van irányítva, a kar kis mozgási szöge miatt a háló mindig feszes marad. A hálóadagolás pontos és rendkívül megbízható, függetlenül a széltől és a terménytől.

Könnyű háló csere
A maximális kényelem és időmegtakarítás érdekében a PowerBind rendkívül alacsony rakodási magasságot biztosít. Az üres hálótekercset egyszerűen húzza le a tengelyről, és helyezze fel az újat.

 

PowerBind Net Wrap system

 

ISOBUS vezérlés (Hagyományos Focus III. vezérlővel szerelt bálázóink kábel köteg cserével is Isobus vezérlés kompatibilissé válnak).

 

Lánc méretekhez állítható átfolyású automata olajozó rendszer központosított zsírzókkal a gyors és átlátható karbantartás érdekében.

 

Bálaméret Vicon RV változó kamrás szérián 120 cm x 60 – 165cm -ig állítható, míg a Vicon RF fix kamrás szériánál 120 cm x 125 cm.

 

Vicon RV 5116 Plus-002

 

Az alábbi típusok elérhetőek a VICON RV 5000-as családba tartozó bálázók közül:

Típus:

Bálaátmérő

Behordó szerkezet

Kötözés

RV 5116 Plus R

1.20 x 0.6 - 1.65m

PowerFeed rotor

Háló, Háló és madzag kötözés

RV 5216 Plus SC-14

1.20 x 0.6 - 1.65m

SuperCut-14

Háló, Háló és madzag kötözés

RV 5216 Plus SC-25

1.20 x 0.6 - 1.65m

SuperCut-25

Háló

SC =szeletelővel szerelt bálázó
14 v. 25 =szeletelő kések száma

 

 

Vissza a hírekhez
Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Üzenetet írok
x

Üzenetküldés