Készenlét Zrt. - Weidemann Hoftrac® 1190e, a gazdaságok igazi mindenese

Weidemann Hoftrac® 1190e, a gazdaságok igazi mindenese

Az elektromos üzemű gépeknek számtalan előnye van: szinte hangtalanok, nincs kipufogógáz, ezért beltéren, istállókban, növényházakban, raktárépületekben kimondottan előnyösek. Nincs rezonancia sem, jobb a munkakomfort.
Nem függ az üzemeltetési költség az ingatag olajártól, de az általános szervizelés is jóval olcsóbb, és ezáltal is csökkenthető a mezőgazdaság  CO2-kibocsátása némileg; tudjuk, "sok kicsi sokra megy". Másrészt érzéketlenek a szakaszos üzemre, ellentétben egy turbódízel rakodógéppel, a motor üzemi hőfokától függetlenül – ami villanymotornál egyébként is legfeljebb +50-75°C – azonnal teljes terheléssel dolgozhatnak, és ezért kisebb, könnyebb hűtőrendszer is elegendő.

 

Miért a rakodógépek?

A mezőgazdaság terén ezen gépek azok, amelyeknél elsőként jelent meg és terjed szélesebb körben a tisztán elektromos üzemmód. Nem véletlen, hiszen ezek a kisméretű gépek nemigen hagyják el a gazdaságok, kertészetek területét, így a töltés sem okoz külünösebb gondot, ellentétben egy elektromos traktorral, amit a szántóföldeken kellene újratölteni.

 

 

 

Bár megjelentek az első mobil, nagy teljesítményű elektromos töltőberendezések – főleg az építőiparigép-gyártók igényeire reagálva –, de előbb-utóbb ezeket is újra kell tölteni, ami szintén időt és logisztikai megoldást kíván.

 

Vissza a hírekhez
Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Üzenetet írok
x

Üzenetküldés