Készenlét Zrt. - "A sokoldalú" Kverneland NO 38 ekefej

"A sokoldalú" Kverneland NO 38 ekefej

 

A Kverneland márka világszerte ismert nagy szántási teljesítményéről. A Kverneland ekefejek alapvető szerepet játszanak ebben a jól megalapozott hírnévben. Néhány Kverneland ekefejet speciális talajviszonyokra terveztek, míg a legújabb Body No 38 sokféle talajtípuson használható. A gazdálkodók és a vállalkozók ezért így hívják: „A sokoldalú".

 

 

A sekélytől a mélyig

A Kverneland Body 38 ekefej egy magas és széles fej, amely lehetővé teszi a szántást sekélytől mélyig (12-35 cm). A talajszerkezetek és -viszonyok gyakran táblánként, évszakonként eltérőek. A növényeket vetésforgóban termesztik, és eltérő szántást igényelnek. Azáltal, hogy a szántás mélységét bármilyen talajhoz és növényi maradványokhoz tudják igazítani, így a legjobb temetés érhető el. A szerves anyagokat ezért a kívánt horizonton helyezik el, hogy a legjobb környezetet teremtsék a növények növekedéséhez.

A szántási mélység évről évre történő változtatása szintén segít elkerülni a potenciális eketalp jelenséget. Az alternatíva a Kverneland Eco-share használata. Ezért gondoskodnak a talajról.

 

 

 

Még széles traktorgumikhoz is


A professzionális gazdálkodáshoz megfelelő felszerelésre van szükség. A traktorok nagyobbak és a gumik is szélesebbek. Sokan 710 mm-es gumiabroncsokat használnak. Ezért széles üres barázda szükséges. A hosszú Body 38 ekefej létrehozza a szükséges üres barázdát, hogy biztosítsa a szármaradványok helyes beforgatását.

 

 

Alacsony vonóerő igény


A Kverneland acéltechnológiát a teljes eké hosszára alkalmazzák. Ez az eljárás biztosítja, hogy a Kverneland ekék robusztusak és könnyebbek, mint a versenytársaik. Ennek eredményeként a Kverneland ekék kisebb vonóerőt és emelőképességet igényelnek. A Kverneland ekefejeket úgy tervezték, hogy minimálisra csökkentsék a vonóerőket, miközben nagy szántási teljesítményt tesznek lehetővé.

Gary Farley (Egyesült Királyság) megjegyezte: "Nemrég váltottam át Kverneland ekére. Nehéz megérteni, honnan jöttek a fejlesztések – talán a 28-as karosszéria vagy a felhasznált fém minősége -, de most már három órát szánthatunk minden nap, anélkül, hogy tankolni kellene. Csak van valami abban, ahogy az eke kezeli a talajt – ez valóban lenyűgöző." A Kölni Alkalmazott Tudományok Egyeteme (2014) és Wilmsmann (University of Hohenheim, 2013) a 28. számú ekefejet a versenytársak megfelelőjével hasonlította össze. Arra a következtetésre jutott, hogy a Kverneland ekefej használatával 19-28%-ot takaríthatunk meg az üzemanyag-fogyasztáson. A 38-as ekefej ugyanolyan alakú, mint a 28-as, de kissé nagyobb.

 

 

Minőségi szántás

A talaj előkészítése a cukorrépa és a burgonya előtt: „Bár lehetőségünk van a tarlón járó szántásra, vannak esetek, amikor a körülmények azt diktálják, hogy a jobb tapadás érdekében barázdában kell szántani, és a széles gumik hatással vannak az első barázdára”, „és ezek a nagyobb kormánylemezek”, azaz a 38-as ekefej „azonnal megoldotta a problémát. Szántásunk minősége ismét elsőrangú” – mondja Bob, aki testvérével, Philip-el, egy 1980 hektáros családi vállalkozás, az észak-walshami székhelyű FJ Clabon and Partners céggel dolgozik a Rookery Farmnál, az Egyesült Királyságban. A Kverneland Body 38 ekefej közepesen kötött és kötött talajokon kínálja a legjobb eredményeket. Utóbbiban a talaj tele van mindenféle szármaradvánnyal és gyommal, amit leforgat a maradékanyagok gyors lebontása érdekében.

 

 

Vissza a hírekhez
Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Üzenetet írok
x

Üzenetküldés