Készenlét Zrt. - Pichon M16-M24 szerves trágyaszóró

Pichon M16-M24 szerves trágyaszóró

Pichon M16-M24 szerves trágyaszórók 16-24 tonnás terhelhetőséggel

Leírás

 

M16-M24 SZERVES TRÁGYASZÓRÓK

A trágyaszóróknak ezt a sorozatát speciálisan olyan gazdáknak és vállalkozóknak tervezték, akik egy egyedülálló, nagyteljesítményű gépet keresnek.
PICHON újdonsága a trágyaszóróik gyártásában az egyedülálló és innovatív tervezésű keskeny felépítmény gyártása. A kialakítás alapgondolata a szélesség és hosszúság közötti kompromisszum kialakítása, miközben egy magas hátsó keretet és túlméretezett hajtóművet tart a szórás megfelelő minőségének biztosítása érdekében. A felépítmény formája továbbá lehetővé teszi a nagy átmérőjű kerekek használatát a vonóerőt csökkentve.
A PICHON hagyományaihoz hűen, mintegy védjegyként, a Muck Master trágyaszórókat is teljesen horganyzott acélból gyártja. A trágyaszóró teljes mértékben tud alkalmazkodni a legtöbb tömörített anyaghoz, ami az egyedülálló a robusztus kialakításnak köszönhető.
A PICHON szóróegység hengereinek egyedülálló átmérője, magassága és lejtése adja meg a lehetőséget a Muck Master trágyaszórók esetében, hogy többféle terméket szórjon különböző munkakörülmények között 6-tól több mint 20 m szélességben.
A PICHON kiegészítők széles választékát kínálja bármilyen típusú szilárd trágya kezeléséhez, és a pontosabb szórás érdekében (hidraulikus zsilip, hátsó ajtó, alsó légterelők, mérleg rendszer, stb...).

NAGY TÖMEG ÉS TELJESÍTMÉNY A MUCK MASTER GÉPEKNÉL


A PICHON 10 fajta trágyaszórót ajánl 8 -24m3-ig. Professzionális célra gyártott gépek, melyek teljesítik és meghaladják a legigényesebb felhasználók követelményeket is.
A PICHON sorozat Muck Master elnevezése összhangban van a gép köbméter teljesítményével.

 

EGYEDÜLÁLLÓ TERVEZÉS


PICHON kétségtelenül egy nagy újító. A túlméretezett szóróegység (típustól függően 885 vagy 1035 mm szóróhengerek) biztosítják az egyenletes szórást, anélkül, hogy a trágyát visszanyomná a felépítménybe, jelentős idő és üzemanyag megtakarítást biztosítva a felhasználónak.

VEZESSEN BIZTONSÁGOSAN

Amellett, hogy a szántóföldön hihetetlen teljesítményt nyújt, a gép vezetésére oly könnyed az úton, mint a földeken. Az összes trágyaszóró megerősített tengelyekkel, és túlméretezett fékekkel (légfékkel vagy hidraulikus fékkel) felszerelt. Ezeknek a standard felszereléseknek köszönhetően a gép 40 km/h sebességét már több európai országban jóváhagyták.

TARTÓSSÁGRA TERVEZVE


PICHON ragaszkodva a minőséghez csak a legmegbízhatóbb alkatrészeket választja. A Muck Master trágyaszórók fémjelzik a PICHON gyártási minőséget, melyben alapfelszerelésként a karosszéria teljesen galvanizált, a megerősített felső szegély és felépítmény rozsdamentes acélcsavarokkal szerelt. A trágyaszórók első részén egy felső ráccsal vannak felszerelve a felhasználó védelmének biztosítása érdekében, valamint kiszórás közben jobb láthatóságot tesz lehetővé a gépben.
A robosztus szerkezet megvalósítása érdekében a PICHON a függőleges iker szóróegységet, illetve Hardox acélból készült cserélhető pengéket választotta. A hajtók egy 55 mm átmérőjű tengellyel meghajtott monoblokk sebességváltón vannak elhelyezve, ami a sebesség és nyomaték jobb átvitelét teszi lehetővé.
A padozat U alakú lécekből (70x40mm) és (16mm átmérőjű) láncokból áll. A padozat átviteli csapágyait horganyzott keret védi. A karbantartás a központi zsírzópontoknak köszönhetően könnyebb. A padozatot nagy nyomatékú szűkítő hajtja és standardként kézi vezérlés szabályozza (elektromos vezérlés is lehetséges opcióként).

OPCIÓK AZ ÖN KÉNYELMÉÉRT

TENGELY FELFÜGGESZTÉS/RUGÓZÁS
A trágyaszórónak minden munkakörülményhez igazodnia kell a szántöföldön, egyúttal könnyednek lenni az úton. PICHON a tengelyek széles skáláját kínálja: rúgozott, passzív vagy aktív hidraulikus. A PICHON által tervezett DELTA függesztés/rúgózás különösen alkalmas az intenzív felhasználásra extrém munkakörülmények esetén, a jobb hasmagasságnak köszönhetően.
A felhasználó szabad vagy kormányzott tengelyeket választhat, a kormányozhatóság optimalizálása, az abroncs kopás csökkenése, és a közúti biztonság növelése érdekében.


VONÓRÚD FELFÜGGESZTÉS / RUGÓZÁS

Alapfelszerelésként horganyzott, 2 típus választható:

alapfelszerelésként több/multi laprugós, vagy opcióként hidraulikus felfüggesztés/rugózás.
A hidraulikus vonórúdat (opció) a vonórúd lejtésének változtatásához, és a gép vontatásának javítására használják. A vezető mind a közúton, mind pedig a szántöföldön értékelni fogja majd ezt a kényelmet.

3 FÉLE IRÁNYÍTÁS

A partner által választott gép specifikációitól függően, a PICHON többféle vezérlőegységet tud biztosítani (elektronikus vagy hidraulikus). Alapfelszerelésként egy változtatható külső padozat sebességszabályzó található minden Muck Master sorozaton.
A felhasználónak lehetősége van a fülkében lévő vezérlőegység választására is, ami a traktor fülkéjéből teszi lehetővé a padozat sebességének állítását.
További opcióként, PICHON egy teljesen a fülkében lévő vezérlőegységet ajánl, padozat sebbeség vezérléshez és további hidraulikus működtetésekhez (hátsó zsilip nyitás/zárás, hátsó ajtó használata...).

EGY TÖBBFUNKCIÓS GÉP AZ ÖN IGÉNYEIHEZ IGAZODVA


A túlméretezett szóróegységen túl a PICHON a kiegészítők/opciók széles skáláját ajánlja, az összes szórási követelményhez illeszkedve.
A hidraulikus zsilip megakadályozza a szóróegység trágyával való eltömődését felemelkedés előtt. A zsilip továbbá a felhasználónak lehetővé teszi a szórási folyás szabályozását, illetve csökkenti a lehetséges anyagveszteséget az úton.
A hidraulikus oldalsó terelőlemezek növelik a szórás pontosságát, miközben az irányt is szabályozza (ne szórjon az útra, szomszédos területre). Ez az opció fülkéből vezérelhető.
A trágyaszóróra forgólemezes szóró tárcsa szerelhető (vagy rátervezhető/utólag) könnyű anyagok kis mennyiségben való szórásához (kevesebb mint 10t/hektár) mint pl. baromfi trágya, hamu vagy komposzt. Ez a szórótárcsa biztosítja az egységes szórást 15 m-től -20 m-en túl, és csökkenti a szél zavaró hatását.

PONTOS SZÓRÁS

Az átfolyásmérő a padozat sebesség szabályozázával állítja be a szórást a kívánt szórási szélességhez megfelelően. Az átfolyásmérő/terhelés számláló a kerékagyban elhelyezett szenzorral együtt kerül szerelésre.
A működés nagyon egyszerű: A felhasználó a fülkében lévő vezérlőegységén beállítja a trágya típusát, a hektáronkénti mennyiséget, és a kívánt szórási szélességet. A padlólánc sebessége ehhez megfelelően változik.
PICHON egy kombinált mérőrendszert is kínál az átfolyásmérővel a pontosabb szórás érdekében. A teljes súly kiszámítása után, lehetővé teszi a felhasználó számára a megfelelő mennyiség szórását.

ADJON ÉRTÉKET A SZÓRÁSNAK

A szervestrágya szórásának igazodnia kell a gazdálkodási követelményekhez. EzáItal fontos betartani az optimális szórási időszakokat.
A szerves trágya esetén fontos a megfelelő mennyiség szórása, a megfelelő időben, megfelelő eszközökkel hogy a talaj legjobb előnyeinek kinyeréséhez.
Ezért a trágyaszóró választás kulcsfontosságú tényező a szerves trágya szórásban.

ALAKÍTSA EGYEDI IGÉNYEI SZERINT A GÉPÉT

Mindegyik PICHON Muck Master modell egyedileg alakítható az opciók széles választásának köszönhetően.
A 16 mm-es láncok 20 mm VAUCANSON láncokra cserélhetők, tisztítóval vagy horganyzott láncvédővel kombinálva.
A nagyobb kényelem végett a trágyaszóró egy hidraulikus meghajtó egységgel (80 L) felszerelhető, ugyanazon padlósebesség fenntartása érdekében ha a trakor cseréjére van szükség.


Értéket adni szerves trágyának a lehető legjobb választás a környezetnek, és egyúttal megtakarításnak!

Ez az ok amiért PICHON ennyiféle lehetőséget kínál a gép igény szerinti alakítását illetően.

 
FELSZERELTSÉG

SZERKEZET:

  • horganyzott
  • alvázba süllyesztett tengely
  • alváz 6 mm vastag
  • eltávolítható karosszéria oldalfal
  • elülső keret 4 és 6mm vastag
  • rozsdamentes acél csapszegek
  • hátsó keret 6 és 8 mm vastag
  • széles box/doboz szalag
  • összecsukható létra

SZÁLLÍTÁS:

  • emelő: kézi M8-tól- M14-ig vagy hidraulikus M16-tól- M24-ig
  • horganyzott rugózott vonórúd
  • hidraulikus fékek
  •  villogó jelzőfény
  •  kamion lámpák

SZÓRÁS:

  • nagy átmérőjű szóróegység (885 vagy 1035 mm)
  • láncok 16x56 mm
  • padlólécek közti távolság 336 mm
  • bal és jobb fronthenger kaparók
  • kézi láncszorítás
  • meghajtó tengely 55 mm átmérőjű, teljesen védett
  • túlterheléselleni tengelykapcsoló + bütykös tengelykapcsoló
  • széles szögű kardántengely/TLT (opció az M8/M10-es modelleken)

Képek

Prospektusok

Videók

Ajánlatkérés

Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Üzenetet írok
x

Üzenetküldés