Készenlét Zrt. - Güttler Prizmahenger

Güttler Prizmahenger

A Güttler hengerek használata alul finom szemcsés, felül rögösebb, mélyen tömörített talajszerkezetet eredményez. Az így kapott kiváló magágyszerkezet elősegíti a talaj nedvességtartalmának megőrzését, ezen felül jobb magbeágyazódást, következésképpen életerősebb növényállományt eredményez.

Leírás

Bokrosító hengerezésre és felülvetésre

Az őszi kalászosok tavaszi bokrosító hengerezésével akár 15% terméstöbbletet érhetünk el. A henger kellő mértékben sérti a növények szárait ahhoz, hogy jobban bokrosodjanak, illetve az előzetesen kiszórt fejtrágyát is a talajba dolgozza, így jobb a hasznosulás.
További eredményt érhetünk el, ha a bokrosító hengerezés mellett egy szórvavetőgéppel felülvetést is alkalmazunk. Legjobb választás erre a célra a Güttler GreenMaster, amely egymenetben megvalósítja a bokrosítást és a felülvetést, ezáltal csökkentve az Ön költségeit és növelve a termés mennyiségét és minőségét. További előny, hogy a Güttler henger a széleslevelű gyomok irtásában is részt vesz.

Az őszi magágykészítési problémák elkerülése

A többféle őszi talajmuvelési technológia általában a kukorica utáni nagy mennyiségu szármaradvány problémájával foglalkozik. Nem szabad azonban elfeledni, hogy az őszi vetésű növényeknek is komoly igényeik vannak a jó magágyra. A Güttler henger ebben is partner, mert a legtöbb őszi talajművelési technológiába jól beilleszthető. A Güttler henger a magbeágyazódáshoz szükséges legideálisabb talajszerkezetet hozza létreúgy, hogy a talajfelszínen nagyobb rögöket, míg alul nom morzsás magágyat alakít ki. Így segít megorizni a csírázáshoz elengedhetetlen talajnedvességet.

Rögtörés még a legrosszabb talajviszonyok esetén is

A Güttler hengerek jellegzetes ismertetojegye a prizmacsúcsokból álló hengerpalást. A felszíni kialakításnak köszönhetoen a talaj minden egyes négyzetméterére 305 db ilyen agresszív, hegyes prizmacsúcs jut. Továbbá, ezekre a prizmacsúcsokra méterenként kb. 400 kg tömeg nehezedik, amely lehetové teszi, hogy még a legkeményebb talajokon képzodött rögök is összeroppanjanak.
Ha olyan kemény rögök képzodnek az aszályos idojárásnak köszönhetoen, hogy a hengerezés után sincs látványos javulás, akkor javasolt közelebbrol megvizsgálni a rögöket. A Güttler henger prizmacsúcsai még a nehéz körülmények között is hajszálrepedéseket hoznak létre, amelyeket ha közvetlenül ér az eso, vagy eros napsütés, a rögök szét fognak omlani.

  • Ø 450/500 mm Güttler henger
  • félig függesztett vagy mellso/hátsó függesztés P(W 30 E/S)
  • függesztési kat. 2
  • egyes változatoknál opciós FlatSpring simító vagy NonStop borona
  • kerékméret 11,5 / 80 - 15,3 10PR, PW940ASL, PW1240ASL esetén 10,0 / 55 – 17 10 PR
  • hidraulikus (2 irányú) futómu, PW 30 E/S esetén opcionális futómu
  • 1,5 m, 2,0 m, 2,7 m, 3,0 m munkaszélességben beépítésre is

Képek

Prospektusok

Videók

Ajánlatkérés

Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Üzenetet írok
x

Üzenetküldés