Készenlét Zrt. - Matermacc MS 8130 szemenkénti vetőgép

Matermacc MS 8130 szemenkénti vetőgép

Matermacc MS 8130 vetőgép teleszkópos vázzal, dupla tárcsás csoroszlyás vetőegységgel

Leírás

MS 8130 SZEMENKÉNTI VETŐGÉP

Magyarországon leginkább elterjedt Matermacc szemenkénti vetőgépek, 4-6-8 soros, hidraulikus, teleszkópos vázzal szerelt kivitelben, amely megoldást jelent a közúti szállítás során is. A gép kompakt felépítésű, alacsony tömeggel és jó súlyeloszlással.

Az olasz MaterMacc S.p.A. szemenként vetőgépei a MagicSem (MS) pneumatikus vetőszerkezetekkel vannak ellátva. A vetőházban a vetőtárcsáról egy fogazott lesodró távolítja el a felesleges magvakat, és a lesodró úgy van kialakítva, hogy a magvak furatokba történő beszorulását – ezáltal a magtörést is – megakadályozza. A vetőkocsik alapkivitelben csúszó-, valamint dupla tárcsás csoroszlyákkal vannak felszerelve, és a vetőházból ejtőcsöveken keresztül hullanak a magvak a barázdákba. A csoroszlyákat – mindkét oldalon – mélységhatároló kerekek vezetik meg, külön-külön is követve – kiküszöbölve – a talajegyenetlenségeket. A pneumatikus vetőszerkezetek a talajkerekekről – előtéttengelyen keresztül – lánchajtással vannak meghajtva. A gépek kiegészítő felszerelését képezik a (70-1500 dm3 térfogatú) Spandivolumex műtrágya kiadagoló és a (12-120 dm3-es) Microvolumex talajfertőtlenítő szert kijuttató adapterek. Munkaszélességüktől és tömegüktől függően a szemenként vető gépek 37-75 kW motorteljesítményű erőgépekkel üzemeltethetők.

Matermacc 8000 vetőelem

alkalmas precíz vetésre megművelt és minimum tillage szerinti talajkondíciók mellett egyaránt, amellyel így tudjuk tartani a beállított vetésmélységet. Dupla tárcsás vetőelemmel van szerelve a gép, 390 mm átmérővel, így a területen maradt szármaradványt is képesek vagyunk kezelni. A vetésmélység ellenőrzése biztosított a két gumikerékkel, azok a megesés képesti oldalsó elhelyezéssel. A vetőkocsi paralelogramma felfüggesztése széles beállítási lehetőséget garantál. A hátsó tömörítőkerek gumiprofilból vannak, sokféle állítási szöggel és lehetőséggel, biztosítva ezáltal a számunkra legideálisabb vetési körülményeket.

Matermacc szabadalom - MagicSem szabadalmaztatott pneumatikus magelosztó

A vetőtárcsa együtt forog a vetőegységgel, így nincs forgó egységnél tömörítési igény, mely kopást, nehezebb hajtást és kopást összességében pontatlanságot okozna.

Az együtt forgó vetőtárcsa szívó-megfogó furatához a magok nem tudnak csúcsokkal beülni, így a megfogás biztos, a magtörés kizárt, a magméretre kevésbé érzékeny ugyanezzel a tárcsával több magméret vethető ki azonos pontossággal.

Műszaki adatok

Alapfelszereltség

  • kardántengely
  • központi hajtómű, 21 állással
  • hidraulikus nyomjelző
  • egy széria vetőtárcsa
  • vákummérő
  • magválaszfal
  • maggyűjtő
  • TLT 540 ford/perc
  • 1” V tömörítő kerék
  • rugós csatlakozás

Képek

Prospektusok

Videók

Ajánlatkérés

Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Üzenetet írok
x

Üzenetküldés