Készenlét Zrt. - Matermacc AS direktvetőgép

Matermacc AS direktvetőgép

Matermacc direktvetőgép 4,5 méteres munkaszélességben. Egyedi megoldás - kiemelkedő megtakarítások

Leírás

Az elmúlt években a mezőgazdasági termékek árai hektikusan mozogtak.

A gazdák egyre inkább termelési költségeik csökkentésére kényszerülnek. Ezzel párosult, hogy az egyre intenzívebbé váló gazdálkodás és a meg nagyobb gépek alkalmazása következtében az elmúlt években egyre csökkent a talajok termőképessége.

Az üzemi nyereség növelésének legfontosabb eszközei:

  • Munkafolyamatok csökkentése
  • Talaj termőképességének megőrzése
  • A talaj lehető legkisebb mértékű terhelése

A munkafolyamatok csökkentéséhez elsősorban a szármaradványok hasznosításának átgondolására van szükség. Az AS koncepció szerint a szármaradványok a hagyományos vetési módszerektől eltérően nem a vágócsoroszlyák által belenyomott rögökként maradnak a földben, hanem a vetés, közvetlenül a felszín alatt történik és így a szármaradványok szerencsés módon a felszínen maradnak. A felszínen maradt maradványok kitűnő mulcsréteget képeznek, mely jól megvédi a talajt az eróziótól és segít megőrizni a talaj vitalitását.

A felszínen maradt mulcsréteg megakadályozza a talaj párolgás következtében fellepő kiszáradását és javítja a talaj szerkezetet. Az AS koncepció a kiváló vetés hatékony módszere. A vetőmag a mulcsréteg alatt közvetlenül a talajba kerül anélkül, hogy növényi maradványokkal érintkezne. A vetőágyba kerülő szármaradványok negatívan befolyásolhatják az egészséges és vitalitással teli növény csírázását, gyökeresedését, fejlődését.

Az AS koncepcióval lehet leginkább megspórolni a vetés előtti előkészítő talaj munkálatokat. A koncepció kézen fekvő előnyei:

  1. Időmegtakarítás
  2. Energia megtakarítás
  3. Kevesebb öntözés
  4. Csökkenő termelési költségek
  5. Kevesebb az olyan mezőgazdasági tényező, melyek befolyásolják a klímaváltozást

Képek

Prospektusok

Nincs feltöltött prospektus az adott termékről!

Videók

Nincs feltöltött videó az adott termékről!

Ajánlatkérés

Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Üzenetet írok
x

Üzenetküldés