Készenlét Zrt. - Kverneland Exacta TL műtrágyaszóró

Kverneland Exacta TL műtrágyaszóró

Kverneland Exacta TL egy csúcskategóriás tárcsás műtrágyaszórógép az optimális terméstrágyázáshoz extrém körülmények között is

Leírás

Csúcstechnológiájú súlymérés nagy teljesítménnyel

A Kverneland Exacta TL függesztett tárcsás műtrágyaszóró a termékcsalád nagyteljesítményű modellje. A függesztett tárcsás műtrágyaszóró akár 54 méteres munkaszélességgel és 3900 literes tartálykapacitással érkezik.

Az Exacta TL súlymérő rendszere automatikusan leáll lejtőn és egyenetlen talajon. Még egyenetlen terepen és dombos viszonyok között is nagy pontossággal működik. A sebességalapú szórás automatikus kalibrálással segít megelőzni a túl- és az aluladagolást, ami jobb hozamot és műtrágyamegtakarítást eredményez.

A műtrágya további megtakarítása és a nagyobb kényelem érdekében a műtrágyaszórót GPS-el kombinálva is lehet használni. A GPS vezérlésű szórással a Kverneland Exacta TL tárcsás műtrágyaszóró gépeknek 2 szakasza van, alap szakaszvezérléssel kombinálva max. 16 szakasz lehetséges. A GEOPOINT alkalmazás alapján automata indítás/leállítás ütemezhető be a fordulókon. Az alkalmazási térképek szerint még differenciált kijuttatás is lehetséges. Ez a Kverneland Exacta TL műtrágyaszóró ISOBUS kompatibilis és AEF tanúsítvánnyal rendelkezik. A szórógépet az IsoMatch Tellus PRO, az IsoMatch Tellus GO+ vagy bármely más ISOBUS kompatibilis terminállal használható.

 

Centre Flow szórásrendszer

Nincs verődés, nincs ütődés, nincs porosodás: központi ráfolyással, a műtrágya még a szórólapátok elérése előtt, folyamatosan veszi fel a centrifugális erő segítségével a tárcsa forgási sebességét.

Pontos szóráskép: A nagy átmérőjű 8 lapátos tárcsák, 9-45 m-es munkaszélességű szórást tesznek lehetővé. A dupla átfedésű szóráskép páratlanul pontos szórásképet biztosít. Ez nagyon fontos a nagy teljesítményű műtrágyázás ás haladási sebesség esetén.

Minimális szélhatás, maximális tolerancia: Lapos/sík szórótárcsák és vízszintes szóráskép szimmetrikus szórásképet ad.

Következetes szóráskép: 8 lapát szórótárcsánként, 8 szektor fordulatonként egyenletes eloszlást biztosít. Dupla átfedésű szóráskép.

Garantáltan pontos szóráskép dombos területen is: A műtrágya mindig ugyanazon a ponton - feladási ponton - folyik rá a szórólapát teljes hosszában végig "utazik".

 

CentreFlow Szórási Rendszer

 

Súlymérő rendszer

Állandó dinamikus "online - kalibráció" magas frekvenciájú kommunikációs jellel.

 

Kverneland egyedi referencia szenzor technologiája: az összes negatív hatást automatikusan korrigálja és kijavítja, ezzel biztosítva a legjobb szórási pontosságot, még dombos terepen is. A Kverneland referencia szenzor mindig abszolút pontos, mert minden kilogramm számít!

 

Súlymérő cellák egyedi referencia szenzorral:
    - Automata kalibráció és folyamatos súlymérő rendszer
    - Automatikus korrekció lejtőkön
    - Automatikus rázkódás korrekció, még egyenetlen terepen is
    - Automatikus sebességgel összefüggő adagolórendszer
    - Nem szükséges kalibrációs teszt

 

Nagyfokú pontosság minden talajon: a szórás minősége garantált! Időt takarít meg és növeli a minőséget!

Súlymérő rendszer

EasySet: egyszerű beállítás

A kompakt EasySet 'táblázat' jelentős egyszerűséggel beállítható a kijuttatandó dózis mennyisége. A két hidraulikusan üzemeltetett adagoló lemezen, három-három lefolyó nyílás biztosítja a műtrágya egyenletes lefolyását a tartályból a szórótárcsákra.

 

A Kverneland műtrágyaszórók fejlesztő csapatának a tesztcsarnoka állandó tesztelést és fejlesztést biztosít egész évben. Minden egyes teszt megfelel a legszigorúbb nemzetközi és minőségi szabványoknak.

 

A pontos szórás kulcsa a legjobban hasonlító műtrágya kiválasztása a szórási táblázatból, a fajsúly és a szemcseméret ismeretében. A Kverneland Exacta szórási rendszer lépései segítséget adnak a műtrágyaszóró pontos beállításához, bármilyen talajviszonyhoz.
     1. A műtrágya típusának kiválasztása
     2. Szemcseméret és eloszlás meghatározása
     3. Fajsúly meghatározása

 

EasySet: Egyszerű beállítás

 

Alap szakaszvezérlés: szakaszok számának növelése

A teljesítmény és a bevétel maximalizálása érdekében lehetőség nyílik egy szakaszkezelő szoftver beszerzésére az Exacta-CL EW és az Exacta-TL súlymérő szórógépen.

 

Egy egyszerű módja annak, hogy csökkentse a túladagolást a fordulókban vagy a táblák szabálytalan alakjában a szakaszok számának növelésével. A Kverneland tárcsás műtrágyaszórón alapkivitelben 2 széles szakasz található a bal és a jobb tárcsán. Az Alap szakaszvezérlés elve páros számú 4 méteres szakaszon alapul. Például 24 méteres szórásnál 6 szakasszal vagy az Exacta TL 36 méteres szórásnál 8 szakasszal kivitelezhető.

 

Mindkét műtrágyaszóró egy-egy elektromos adagolóval van ellátva tárcsánként, hogy ellenőrizzék az adagolási mennyiséget, így a tápanyagok maximálisan tudnak hasznosulni a termőföldeken. Az alap szakaszvezérlő szoftver az adagoló rendszert GPS pozicionáló rendszerrel állítja be az átfedés és a lefedettség optimalizálása érdekében, minimális túl- és aluladagolással. Ez jobb hozamot és a költségek csökkenését eredményezi.

 

A SPREADERcontrol licenc szükséges az Alap szakaszvezérlés elvégzéséhez.

 

Alap szakaszvezérlés

 

AutoseppApp

A legfrissebb műtrágyaszóró beállítások ezentúl mindig rendelkezésére fognak állni. Az AutosetApp egy olyan alkalmazás (szoftver alkalmazás), amely IsoMatch Tellus PRO vagy IsoMatch Tellus GO+ univerzális Terminálon érhető el. Az AutosetApp alkalmazás alapfelszereltségként a IsoMatch GEOCONTROL szoftverébe van építve. Az alkalmazás közvetlenül összekapcsolja a GEOSPREAD súlymérős műtrágyaszóróval és automatikusan beállítja azt, az előre bevitt értékeknek megfelelően. Az AutosetApp Alkalmazás használható Exacta CL EW és TL súlymérős műtrágyaszórókon egyaránt, kivéve azoknál a gépeknél, ahol a feladási pontot még kézzel kell beállítani.

 

AutosetApp

 

Felszereltség

Az Exacta HL/TL(X) műtrágyaszórók akár szállítókocsira is szerelhetők


Központi hidraulikus meghajtás opcióként elérhető HL/TL (GEOSPREAD) műtrágyaszórókhoz.

 

A tartály kapacitásának növelése a könnyen szerelhető alumínium magasítókkal lehetséges.

 

A könnyen nyitható és csukható tartályponyva szintén egyszerűen felszerelhető!

 

Jobb/bal oldali elzáráshoz a szelep szintén opcionális kiegészítő.

 

A folyamatos műtrágya áramlás biztosításához  - kis dózisú szórás esetén - a CentreFlow rendszer kis dózis egységgel felszerelhető. Ideális kis mennyiség, vetőmag vagy granulátum szórásához.

 

A kúpos kialakítású tartályrács része az alapkivitelnek a Exacta HL/TL(X) műtrágyaszórók esetében.

 

A központi hajtómű 2 tengelycsonkkal a kis és nagy tárcsa sebességhez szintén az alapkivitel része Exacta HL/TL(X) műtrágyaszórókhoz.

 

A tartály leürítő készlettel opcionálisan elérhető a gyors, egyszerű és teljes a tartály ürítése a munka végeztével.

 

Egyszerű a kalibráció az opcionális kalibráló tartállyal.


Hosszú élettartamú LED-es világítás szett, opcióként választható a EL, CL és CL-EW modellekhez. A HL, TL és TL(X) GEOSPREAD műtrágyaszórókhoz ez alapfelszereltség.


A sárvédői (opció) védik a szórótárcsát a sártól, illetve a víztől stb.

 

 

MŰSZAKI TARTALOM

 

 

 

 

Prospektusok

Videók

Ajánlatkérés

Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Üzenetet írok
x

Üzenetküldés