Készenlét Zrt. - Kverneland Exacta CL GEOSPREAD műtrágyaszóró

Kverneland Exacta CL GEOSPREAD műtrágyaszóró

GPS vezérelt intelligens megoldások (legalább 1 méteres szakaszokban) Exacta CL GEOSPREAD műtrágyaszóróval

Leírás

Súlymérős műtrágyaszóró közepes méretű gazdaságoknak

Az Exacta CL GEOSPREAD ideális munkagép a közepes méretű műtrágyaszóró szegmensnek, szántóföldi gazdálkodók és tejtermelő gazdaságok számára. A GEOSPREAD rendszer lehetővé teszi, hogy 1 méteres szakaszokat tudjon kezelni. A maximális szakaszok száma 33 db, ezen felül a rendszer képes lekapcsolni a szakaszokat a gép közepén, így a nem kívánt átfedés a minimálisra csökkenthető. A 4 db mérőcellából és a referencia szenzorból álló mérőrendszer a Kverneland Exacta CL GEOSPREAD gépek esetében a szakaszvezérlés nélkülözhetetlen elemei. A technológiának köszönhetően a GEOSPREAD rendszer és a GEOPOINT segítségével beállított táblavégi fordulók optimalizálásával a megtakarítás elérheti a 15%-ot. Ez nemcsak a műtrágya felhasználásban mérhető, hanem a termés többletben is, mert a rendszer segítségével elkerülhetők a nem kívánt átfedések. A MULTIRATE, differenciált kijuttatás alkalmazásával kombinálva, amely többféle kijuttatási lehetőséget alkalmaz a munkaszélességen belül, még költséghatékonyabb szórás érhető el. A Kverneland Exacta CL GEOSPREAD műtrágyaszórók ISOBUS kompatibilisek és AEF minősítésűek. Az Exacta CL GEOSPREAD működtethető IsoMatch Tellus PRO, IsoMatch Tellus GO+ terminálról vagy bármelyik ISOBUS kompatibilis traktor terminálról!

 

 

GEOSPREAD rendszer

Amikor az IsoMatch GEOCONTROL GEOSPREAD-el együtt működik, sokkal pontosabban állítható be az Exacta CL, TL és TLX GEOSPREAD. A rendszer a munkaszélességet automatikusan változtatja a megfelelő szóráskép és az átfedések érdekében a GPS rendszertől kapott jelek alapján. Pl. ék vagy szabálytalan alakú tábla esetében, a GEOSPREAD a tábla szélességének csökkenésével arányosan csökkenti a munkaszélességet és a kijuttatott dózist lépésről lépésre. GEOSPREAD az IsoMatch GEOCONTROL szoftver szakaszvezérlő funkcióját használja, amely az IsoMatch Tellus PRO vagy az IsoMatch Tellus GO terminálon található. A szórási szélesség minimum 1 méteres szakaszokra osztható (max. 45 szakaszra a TLX GEOSPREAD, max 54 szakaszra a TL GEOSPREAD és max. 33 szakaszra a CL GEOSPREAD esetében). Nem csak a szórásszélesség állítható, hanem a kiszórható mennyiség is (kg/min) automatikusan változtatható, hogy a módosított szórásszélességnek megfeleljenek. A munkaszélesség és a kijuttatott dózis változtatásának kombinációja teszi a GEOSPREAD rendszert rendkívül pontossá, megtartva a szóráskép állandóságát.

 

Az előnyei:

A gyorsabb és pontosabb kijuttatás érdekében az állítómotorok közvetlenül az adagolóegységhez kapcsolódnak
Állandó tárcsafordulatszám mellett a feladási pont változtatásával fenntartható a szóráskép (relatív szórás)
Kezelése, beállítása is egyszerűbb, a munkaszélesség változtatásához sem szükséges a kabinból kiszállni
A szórási szélesség 1 méteres szakaszokra osztható (termináltól függően)
100% ISOBUS kompatibilis az egyszerű kezelés érdekében
Automatikus GPS-el szabályozott start/stop funkció lehetősége a fordulókon

GEOSPREAD Rendszer

Centre Flow szórásrendszer

Nincs verődés, nincs ütődés, nincs porosodás: központi ráfolyással, a műtrágya még a szórólapátok elérése előtt, folyamatosan veszi fel a centrifugális erő segítségével a tárcsa forgási sebességét.

Pontos szóráskép: A nagy átmérőjű 8 lapátos tárcsák, 9-45 m-es munkaszélességű szórást tesznek lehetővé. A dupla átfedésű szóráskép páratlanul pontos szórásképet biztosít. Ez nagyon fontos a nagy teljesítményű műtrágyázás ás haladási sebesség esetén.

Minimális szélhatás, maximális tolerancia: Lapos/sík szórótárcsák és vízszintes szóráskép szimmetrikus szórásképet ad.

Következetes szóráskép: 8 lapát szórótárcsánként, 8 szektor fordulatonként egyenletes eloszlást biztosít. Dupla átfedésű szóráskép.

Garantáltan pontos szóráskép dombos területen is: A műtrágya mindig ugyanazon a ponton - feladási ponton - folyik rá a szórólapát teljes hosszában végig "utazik".

CentreFlow Szórási Rendszer

 

 

Súlymérő rendszer

Állandó dinamikus "online - kalibráció" magas frekvenciájú kommunikációs jellel.

 

Kverneland egyedi referencia szenzor technologiája: az összes negatív hatást automatikusan korrigálja és kijavítja, ezzel biztosítva a legjobb szórási pontosságot, még dombos terepen is. A Kverneland referencia szenzor mindig abszolút pontos, mert minden kilogramm számít!

 

Súlymérő cellák egyedi referencia szenzorral:
    - Automata kalibráció és folyamatos súlymérő rendszer
    - Automatikus korrekció lejtőkön
    - Automatikus rázkódás korrekció, még egyenetlen terepen is
    - Automatikus sebességgel összefüggő adagolórendszer
    - Nem szükséges kalibrációs teszt

 

Nagyfokú pontosság minden talajon: a szórás minősége garantált! Időt takarít meg és növeli a minőséget!

Súlymérő rendszer

EasySet: egyszerű beállítás

A kompakt EasySet 'táblázat' jelentős egyszerűséggel beállítható a kijuttatandó dózis mennyisége. A két hidraulikusan üzemeltetett adagoló lemezen, három-három lefolyó nyílás biztosítja a műtrágya egyenletes lefolyását a tartályból a szórótárcsákra.

 

A Kverneland műtrágyaszórók fejlesztő csapatának a tesztcsarnoka állandó tesztelést és fejlesztést biztosít egész évben. Minden egyes teszt megfelel a legszigorúbb nemzetközi és minőségi szabványoknak.

 

A pontos szórás kulcsa a legjobban hasonlító műtrágya kiválasztása a szórási táblázatból, a fajsúly és a szemcseméret ismeretében. A Kverneland Exacta szórási rendszer lépései segítséget adnak a műtrágyaszóró pontos beállításához, bármilyen talajviszonyhoz.
     1. A műtrágya típusának kiválasztása
     2. Szemcseméret és eloszlás meghatározása
     3. Fajsúly meghatározása

 

EasySet: Egyszerű beállítás

 

 

Front műtrágyaszóró: a kapacitás növelése


Az első és a hátsó műtrágyaszóró kombinációja nemcsak a tartály teljes kapacitását növeli 6000 vagy 7000 literre, hanem lehetővé teszi két különböző alkalmazás egy menetben történő kiszórását is. Ez a kevesebb menet miatt időt és munkát takarít meg, és csökkenti a talajkárosodást is.

 

Az elülső és a hátsó (kisebb) műtrágyaszóróval tökéletes a súlyegyensúly, ami kisebb talajnyomást vagy talajtömörödést jelent, ami különösen nedves körülmények között lehet hasznos. Amennyiben a traktor elején nincs melléktengely, a GEOSPREAD műtrágyaszórók központi hidraulikus hajtáslánca használható.

 

Az opcionálisan elérhető első világításkészlettel a világítás a megfelelő oldalon kapcsol fel, ha a műtrágyaszóró a traktor elején helyezkedik el.

 

Front tárcsás műtrágyaszóró

 

 

IsoMatch GEOCONTROL

IsoMatch GEOCONTROL egy kiegészítő szoftver alkalmazás az IsoMatch Tellus PRO rendszerén belül, amely segít vezérelni az összes ISOBUS kompatibilis Kverneland munkagépet, mint például permetezőgépek, műtrágyaszórók és vetőgépek! GPS-el kombinálva teljes mértékben megfelel a jövőbeni a piaci igényeknek, könnyen kezelhető, elősegíti az okos és hatékony gazdálkodást.

 

Szakaszvezérlés: Automatikusan kapcsolja ki és be a szakaszokat a forgókon, a táblaszélen és a már leszórt területen.
 

Differenciált kijuttatás: Automatikusan szabályozza a kijuttatott mennyiséget  a kijuttatási térkép alapján.
 

Dokumentálás: Eltárol minden munkainformációt és tábla specifikus információt, melyek USB adathordozón átvihetők a farmgazdálkodási programba.
 

Manuális vezérlés: Ajánlott vezetési technika alkalmazása a szántóföldön valamint a fordulókban. Intelligens határvonal rögzítés: lehetővé válik mindkét oldal munkaszélességének, az egymástól eltérő mértékű változtatása. A funkciók manuálisan vezérlése, beleértve a nem elektronikus vagy nem ISOBUS munkagépeket is.

IsoMatch GEOCONTROL

 

AutoseppApp

A legfrissebb műtrágyaszóró beállítások ezentúl mindig rendelkezésére fognak állni. Az AutosetApp egy olyan alkalmazás (szoftver alkalmazás), amely IsoMatch Tellus PRO vagy IsoMatch Tellus GO+ univerzális Terminálon érhető el. Az AutosetApp alkalmazás alapfelszereltségként a IsoMatch GEOCONTROL szoftverébe van építve. Az alkalmazás közvetlenül összekapcsolja a GEOSPREAD súlymérős műtrágyaszóróval és automatikusan beállítja azt, az előre bevitt értékeknek megfelelően. Az AutosetApp Alkalmazás használható Exacta CL EW és TL súlymérős műtrágyaszórókon egyaránt, kivéve azoknál a gépeknél, ahol a feladási pontot még kézzel kell beállítani.

 

AutosetApp

 

 

Felszereltség

Könnyen szerelhető aluminium tartálymagasító a tartálykapacitás növelésére.


A könnyen nyitható és csukható tartályponyva szintén egyszerűen felszerelhető!


Jobb/bal oldali elzáráshoz a szelep szintén opcionális kiegészítő.


A folyamatos műtrágya áramlás biztosításához  - kis dózisú szórás esetén - a CentreFlow rendszer kis dózis egységgel felszerelhető. Ideális kis mennyiség, vetőmag vagy granulátum szórásához.


A kúpos kialakítású tartályrács része az alapkivitelnek a Exacta CL műtrágyaszórók esetében.


A tartály leürítő készlettel gyors, egyszerű és teljes a tartály ürítése a munka végeztével.


Billentő munkahenger, határszóró lemez vagy ExactLine határszóró rendszer rendelhető a könnyű határszóráshoz.


Hosszú élettartamú LED lámpákkal is rendelhetó opcióként

 

 

 

MŰSZAKI TARTALOM

 

 

 

Prospektusok

Videók

Ajánlatkérés

Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Üzenetet írok
x

Üzenetküldés