Készenlét Zrt. - Kverneland Exacta TL GEOSPREAD műtrágyaszóró

Kverneland Exacta TL GEOSPREAD műtrágyaszóró

GPS vezérelt, intelligens műtrágyaszórás (minimum 1 méteres szakaszonként) Exacta TL csúcstechnológiájú súlymérős műtrágyaszóróval

Leírás

Tökéletes szóráskép

Kverneland Exacta TL GEOSPREAD-el tökéletes szórási eredményeket kapunk! A GEOSPREAD rendszer lényege az hogy a munkaszélességet minimum 1 m-es szakaszokra tudjuk bontani. Maximum 54 szakasz lehetséges, ezen felül a rendszer képes lekapcsolni a szakaszokat a gép közepén, így a nem kívánt átfedés a minimálisra csökkenthető. A 4 db mérőcellából és a referencia szenzorból álló mérőrendszer az Exacta TL GEOSPREAD gépek esetében a szakaszvezérlés nélkülözhetetlen elemei. A technológiának köszönhetően a GEOSPREAD rendszer és a GEOPOINT segítségével beállított táblavégi fordulók optimalizálásával a megtakarítás elérheti a 15%-ot. Ez nemcsak a műtrágya felhasználásban mérhető, hanem a termés többletben is, mert a rendszer segítségével elkerülhetők a nem kívánt átfedések. A MULTIRATE, differenciált kijuttatás alkalmazásával kombinálva, amely többféle kijuttatási lehetőséget alkalmaz a munkaszélességen belül, még költséghatékonyabb szórás érhető el. A Kverneland Exacta TL GEOSPREAD műtrágyaszórók ISOBUS kompatibilisek és AEF minősítésűek. A műtrágyaszóró munkagép működtethető IsoMatch Tellus PRO, IsoMatch Tellus GO+ terminálról vagy bármelyik ISOBUS kompatibilis traktor terminálról.

 

 

GEOSPREAD rendszer

Amikor az IsoMatch GEOCONTROL GEOSPREAD-el együtt működik, sokkal pontosabban állítható be az Exacta CL, TL és TLX GEOSPREAD. A rendszer a munkaszélességet automatikusan változtatja a megfelelő szóráskép és az átfedések érdekében a GPS rendszertől kapott jelek alapján. Pl. ék vagy szabálytalan alakú tábla esetében, a GEOSPREAD a tábla szélességének csökkenésével arányosan csökkenti a munkaszélességet és a kijuttatott dózist lépésről lépésre. GEOSPREAD az IsoMatch GEOCONTROL szoftver szakaszvezérlő funkcióját használja, amely az IsoMatch Tellus PRO vagy az IsoMatch Tellus GO terminálon található. A szórási szélesség minimum 1 méteres szakaszokra osztható (max. 45 szakaszra a TLX GEOSPREAD, max 54 szakaszra a TL GEOSPREAD és max. 33 szakaszra a CL GEOSPREAD esetében). Nem csak a szórásszélesség állítható, hanem a kiszórható mennyiség is (kg/min) automatikusan változtatható, hogy a módosított szórásszélességnek megfeleljenek. A munkaszélesség és a kijuttatott dózis változtatásának kombinációja teszi a GEOSPREAD rendszert rendkívül pontossá, megtartva a szóráskép állandóságát.

Az előnyei:

A gyorsabb és pontosabb kijuttatás érdekében az állítómotorok közvetlenül az adagolóegységhez kapcsolódnak
Állandó tárcsafordulatszám mellett a feladási pont változtatásával fenntartható a szóráskép (relatív szórás)
Kezelése, beállítása is egyszerűbb, a munkaszélesség változtatásához sem szükséges a kabinból kiszállni
A szórási szélesség 1 méteres szakaszokra osztható (termináltól függően)
100% ISOBUS kompatibilis az egyszerű kezelés érdekében
Automatikus GPS-el szabályozott start/stop funkció lehetősége a fordulókon

GEOSPREAD Rendszer

Centre Flow szórásrendszer

Nincs verődés, nincs ütődés, nincs porosodás: központi ráfolyással, a műtrágya még a szórólapátok elérése előtt, folyamatosan veszi fel a centrifugális erő segítségével a tárcsa forgási sebességét.

Pontos szóráskép: A nagy átmérőjű 8 lapátos tárcsák, 9-45 m-es munkaszélességű szórást tesznek lehetővé. A dupla átfedésű szóráskép páratlanul pontos szórásképet biztosít. Ez nagyon fontos a nagy teljesítményű műtrágyázás ás haladási sebesség esetén.

Minimális szélhatás, maximális tolerancia: Lapos/sík szórótárcsák és vízszintes szóráskép szimmetrikus szórásképet ad.

Következetes szóráskép: 8 lapát szórótárcsánként, 8 szektor fordulatonként egyenletes eloszlást biztosít. Dupla átfedésű szóráskép.

Garantáltan pontos szóráskép dombos területen is: A műtrágya mindig ugyanazon a ponton - feladási ponton - folyik rá a szórólapát teljes hosszában végig "utazik".

CentreFlow Szórási Rendszer

 

 

Súlymérő rendszer

Állandó dinamikus "online - kalibráció" magas frekvenciájú kommunikációs jellel.

 

Kverneland egyedi referencia szenzor technologiája: az összes negatív hatást automatikusan korrigálja és kijavítja, ezzel biztosítva a legjobb szórási pontosságot, még dombos terepen is. A Kverneland referencia szenzor mindig abszolút pontos, mert minden kilogramm számít!

 

Súlymérő cellák egyedi referencia szenzorral:
    - Automata kalibráció és folyamatos súlymérő rendszer
    - Automatikus korrekció lejtőkön
    - Automatikus rázkódás korrekció, még egyenetlen terepen is
    - Automatikus sebességgel összefüggő adagolórendszer
    - Nem szükséges kalibrációs teszt

 

Nagyfokú pontosság minden talajon: a szórás minősége garantált! Időt takarít meg és növeli a minőséget!

Súlymérő rendszer

EasySet: egyszerű beállítás

A kompakt EasySet 'táblázat' jelentős egyszerűséggel beállítható a kijuttatandó dózis mennyisége. A két hidraulikusan üzemeltetett adagoló lemezen, három-három lefolyó nyílás biztosítja a műtrágya egyenletes lefolyását a tartályból a szórótárcsákra.

 

A Kverneland műtrágyaszórók fejlesztő csapatának a tesztcsarnoka állandó tesztelést és fejlesztést biztosít egész évben. Minden egyes teszt megfelel a legszigorúbb nemzetközi és minőségi szabványoknak.

 

A pontos szórás kulcsa a legjobban hasonlító műtrágya kiválasztása a szórási táblázatból, a fajsúly és a szemcseméret ismeretében. A Kverneland Exacta szórási rendszer lépései segítséget adnak a műtrágyaszóró pontos beállításához, bármilyen talajviszonyhoz.
     1. A műtrágya típusának kiválasztása
     2. Szemcseméret és eloszlás meghatározása
     3. Fajsúly meghatározása

 

EasySet: Egyszerű beállítás

 

AutoseppApp

A legfrissebb műtrágyaszóró beállítások ezentúl mindig rendelkezésére fognak állni. Az AutosetApp egy olyan alkalmazás (szoftver alkalmazás), amely IsoMatch Tellus PRO vagy IsoMatch Tellus GO+ univerzális Terminálon érhető el. Az AutosetApp alkalmazás alapfelszereltségként a IsoMatch GEOCONTROL szoftverébe van építve. Az alkalmazás közvetlenül összekapcsolja a GEOSPREAD súlymérős műtrágyaszóróval és automatikusan beállítja azt, az előre bevitt értékeknek megfelelően. Az AutosetApp Alkalmazás használható Exacta CL EW és TL súlymérős műtrágyaszórókon egyaránt, kivéve azoknál a gépeknél, ahol a feladási pontot még kézzel kell beállítani.

 

AutosetApp

 

 

MULTIRATE: Az egyszerű és költséghatékony szórás érdekében

MULTIRATE (Differenciált kijuttatás Alkalmazás) a munkaszélességen belül többféle kijuttatást alkalmaz.

 

A megfelelő mennyiségű műtrágya egy adott területen történő szétterítéséhez szükség van a munkaszélességen belül eltérő mennyiségre. A tábla eltérésektől és a differenciált kijuttatás alkalmazási térképének a rácsának méretétől függően 2, 4, 6 vagy 8 sebességes szakasz bevitele használható. Ez a tápanyagok pontosabb alkalmazását jelenti a jobb tápanyag-hatékonyság, a jobb hozam és a költségek csökkentése érdekében.

 

A Kverneland GEOSPREAD műtrágyaszóróval 100% ISOBUS kompatibilitást nyújt az egyszerű plug and play használatával az IsoMatch Tellus PRO vagy bármely más AEF tanúsított terminállal. Ezzel a kombinációval csak néhány lépés és készen áll a MULTIRATE használatára. Műholdas vagy talajtérképet át kell alakítania ISO-XML fájlokká. Töltse le a differenciált kijuttatási térképet a terminálba, és készen áll a 2-től 8-ig terjedő kijuttatások, azaz a MULTIRATE használatára.

 

 

 

Front műtrágyaszóró: a kapacitás növelése


Az első és a hátsó műtrágyaszóró kombinációja nemcsak a tartály teljes kapacitását növeli 6000 vagy 7000 literre, hanem lehetővé teszi két különböző alkalmazás egy menetben történő kiszórását is. Ez a kevesebb menet miatt időt és munkát takarít meg, és csökkenti a talajkárosodást is.

 

Az elülső és a hátsó (kisebb) műtrágyaszóróval tökéletes a súlyegyensúly, ami kisebb talajnyomást vagy talajtömörödést jelent, ami különösen nedves körülmények között lehet hasznos. Amennyiben a traktor elején nincs melléktengely, a GEOSPREAD műtrágyaszórók központi hidraulikus hajtáslánca használható.

 

Az opcionálisan elérhető első világításkészlettel a világítás a megfelelő oldalon kapcsol fel, ha a műtrágyaszóró a traktor elején helyezkedik el.

 

Front tárcsás műtrágyaszóró

 

 

MŰSZAKI TARTALOM

 

 

 

Prospektusok

Videók

Ajánlatkérés

Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Üzenetet írok
x

Üzenetküldés