Készenlét Zrt. - Sampo Comia C10

Sampo Comia C10

Sampo Comia 10 kombájn

Leírás

 

COMIA C10 KOMBÁJN

Történelem


1851-ben indult családi vállalkozásként, kezdetben fém megmunkálással. Az Álló kombájn (cséplőgép) gyártását 1957-ben kezdték meg. Ma már a világ 50 országba szállít az új Comia sorozatú, kiváló minőségű kombájn sorozatából. A Sampo kombájnok alap – és egyben kiemelkedő tulajdonsága a nagy tisztaságú terményfeldolgozás, és a könnyű tisztíthatóság.
A Sampo kombájn tulajdonosok képzése - egy több mint 40 éves hagyomány.

Az első, Sampo kombájn tulajdonosok részére rendezett továbbképzéseket a korai 70-es években tartották. Ezek az összejövetelek azóta is népszerűek a tulajdonosok körében , és még ma is jelentős szerepet játszanak új Sampo gépek megvásárlásánál..
Bár a kombájn technológia alapjai nagyrészt változatlanok, minden évben új funkciók kerülnek kifejlesztésre és bevezetésre. A képzéseken való részvétellel ügyfeleink értékes információk birtokába juthatnak az új Comia gépekre vonatkozóan, és ezek az alkalmak kiváló lehetőség nyújtanak a Sampo -Rosenlew gyár megtekintésére is.

Új váz és stílus


Az új váz high-tech CMT MIG technológiával került hegesztésre. A váz tervezésénél az optimális vezethetőség és magas termelékenység volt a kiindulópont. Egyszerű, stabil és ellenálló. Mint a nagyobb modelleknél, U oszlop kapcsolja össze az első és hátsó tengelyeket, így biztosítva hosszú élettartamot. Habár a Comia csaknem 150 kg-al robosztusabb az előző modellekhez képest, a gyártás során 40-el kevesebb gyártási lépésben dolgoztak a Sampo Finnországi üzemeiben. Az új váz a cséplő szerkezet masszívabb felépítését is lehetővé tette.
Az új Sampo Comia forma, a kombájnokat az új évtizedbe vezeti. Az új design tetszetős, áramvonalasabb, kevésbe szögletes, mindez funkcionalitással párosítva. A Comia az intelligens tervezés és stílus tökéletes keveréke, habár a legfőbb újítások a belsejében találhatóak.
 

Vágóasztal


A Comia sorozat vágóasztala az elmúlt évek gondos termékfejlesztései alapján jött létre, ennek köszönhetően sikerült a kalászveszteséget minimálisra csökkenteni. A motolla hatékony nylon / műanyag fogai és a hidraulikus vágószerkezet visszafordító rendszer tökéletesítik a rendkívül funkcionális vágóasztalt. Az optimális távolság a kések és az adagoló csiga között biztosítja a zavartalan ellátást. Késeit Wobble Box rendszerű meghajtó működteti, így alig igényel karbantartást. A Vágóasztal méretek 3,45 m – 6,3 m között variálhatóak.

Cséplőrendszer


Cséplőrendszere bizonyos modelleknél egyedi előcséplő dobbal lettek felszerelve, ami növeli a hatékonyságot, így 20%-al hatékonyabb, mint az 1 dobbal szerelt rendszerek. Az előcséplő rendszerhez tartozó dobkosár vezetékrendszerének kialakítása egyedileg szabadalmaztatott. Ez eltér a versenytársakétól, mivel a dobkosara külön is állítható. Minden modell nagy teherbírású öntöttvas cséplődobbal van felszerelve.

Magtálca


A magtálcák tartós rozsdamentes acélból készültek, aminek köszönhetően alacsony súrlódási mutatókkal rendelkeznek.

Rázóasztal


Az ellenhatású rázóasztal hatékonyan választja szét a gabonát a pelyvától, amely a cséplőszerkezet sokkal egyenletesebb működését eredményezi. A rosta RV2 lamellás kivitelű. Az RV2 lamellás rostán minden második lamella meghajlított. Ez hatékonyan megakadályozza a szalma töredékek, törek bejutását a magtartályba.

Gabonarosta


A gabonarosta, egy RV3 lamellás szita. Mindkét modell, az RV2 és az RV3 is, a szokásos rostáknál több mint 30 %-kal tágabbra nyithatóak, anélkül, hogy tisztítatlan gabona jutna a magtartályba. A mindkét típusú rosta külön szabályozható. Rendelhető 4-5 és 6 ládás kivitelben.
Az új Comia kombájnoknál egy példátlan módszert dolgoztak ki a ki nem csépelt kalászok különválasztására. A visszahordandó, kicsépeletlen kalászok nem a cséplőszerkezetbe kerülnek, hanem az visszahordón keresztül, finoman a szalmarázó ládákra jutnak, majdnem a dobkosár alá. A hagyományos csiga helyett, a maradékok egy szakaszosan kialakított felhordó segítségével jutnak el az újra-cséplőhöz. Az új szerkezetnek köszönhetően, a ferde felület szabályozott módon képes az újra-csépelt anyagot a rázóasztalra juttatni anélkül, hogy az akadályozná a ventilátor által kibocsátott légáramlatot.

CSP szeparátor


Ha a betakarítás nedves körülmények között végzik, vagy ha a termés zöld, a szeparátor kiváló teljesítménye elengedhetetlen. A CSP (szeparátor) dob a szalmarázó ládák tetején található, és ládák szétválasztó kapacitásának növelését hivatott szolgálni.
Az észak-európai betakarítási körülmények között, a CSP szeparátor alkalmazásával kb. 20%-os hatékonyság növekedés érhető el.

Szalmaszecskázó

 

Amikor betakarítás széles vágóasztallal történik, a szalma tömeg óriási. Szalmaszecskázáskor fontos, hogy a learatott szalmát a lehető legkisebbre aprítsák, és hogy azt egyenletesen elosztva juttassák vissza a földekre. A Comia kombájnok nagy teljesítményű szalmaszecskázóval lettek felszerelve. A nagy átmérőjű forgórész közel 4000 rpm sebességgel könnyedén darabolja a szalmát.

 

AVARA kabin

Tágas, ergonomikus és modern. Három szó, amelyek a Comia sorozatú kombájn új fülkéjét jellemzik.

Ezek lényegében azok a tulajdonságok, amelyeket ügyfeleink nagyra értékelnek a kombájnok fülkéiben. Az ergonomikus munkakörnyezet lehetővé teszi számunkra, hogy az egész napos aratás során is éberen végezhessünk a munkát. Az új, modern megjelenéshez hozzájárulnak a széles látószögű visszapillantó tükrök és nyolc munkalámpa.

A Comia új Avara fülkéje kombinálja ezeket a funkciókat. Megújítottuk az egész munkakörnyezetet. Szélvédő, kormányoszlop, ülés, kezelő eszközök, légáramlás és érintőképernyő. Az aratási munka több órás jelenlétet jelent a fülkében. Az optimális és ergonomikus vezérlőberendezések biztonságosabbá teszik a munkát, és kellemessé teszik a hosszabb munkaidőt a gép kezelője számára.

 Comvision II. színes kijelző

A 8:3 képernyő a legszélesebb kijelző a piacon. Munka közben az egyik kezével könnyedén vezérelheti az érintőképernyőt. A képernyő két nézetre van osztva, egy statikus és egy alternatív nézetre. Ön is kiválaszthatja az alternatív nézetet.

Könnyedén tudja állítani a képernyő szögét a gömbcsuklós kialakításnak köszönhetően. A az aratási folyamatok megfigyelése nagyon egyszerű, egyszerre láthatjuk pl. szemveszteségmérő monitort, a vágóasztal magasságát, a haladási sebességet és figyelmeztető jelzéseket. Probléma esetén a ComVision II felugró képernyővel és hangjelzéssel figyelmezteti Önt. A monitoron keresztül könnyen kiolvashatóak a lehetséges motorhibakódok is.

Motor

A diesel motorokra vonatkozó károsanyag-kibocsátási előírások folyamatosan szigorodnak. A Sampo Comia kombájn megfelel a kereskedelmi gépekre vonatkozó TIER 4 károsanyag-kibocsátási követelményeknek. Az új SCR dízel technológia alkalmazása védi a környezetet és 10 %-os üzemanyag költségcsökkentést eredményez a Common Rail üzemanyag-rendszerekhez képest. A motorok kipufogógázát AdBlue-val kezelik. A fülkében felszerelt Comvision monitoron keresztül leolvasható az adalékanyag fogyasztás is.
A motorok teljesítménye a 150 LE – 300 LE között van modelltől függően.

 Tisztíthatóság

Tisztíthatóság tekintetében a Comia kombájnok vitathatatlanul piacvezetők. A ferde felületek kihúzhatók, a szalmarázóládák fenéklemezei eltávolíthatók, és így tovább. Noha ezek a funkciók más gyártmányú kombájnoknál is jelen lehetnek, a Sampo oly módon alkalmazta ezeket, hogy a tisztítás elvégzéséhez nem kell a gépet szervizbe szállítani. Ehelyett, a tisztítás a szántóföldön is elvégezhető, amivel idő takarítható meg.

Ferde felhordó

A ferde felhordó felső tengelye és a dobkosár könnyen hozzáférhető. Ha nehéz körülmények között végzett munka szükségessé teszi, a nagy szerviz ajtók eltávolításával a dobkosár könnyen tisztítható. Az aranyszabály ugyanis az, hogy csak tiszta kombájnnal lehet tiszta gabonát termelni.

A gép bal oldalán elhelyezkedő karokkal az ajtók könnyen és gyorsan nyithatók. A ferde felhordó és a visszahordó csiga is hozzáférhető a gyorskioldó ajtókon keresztül. Az egész művelet elvégzéséhez nem kell a gép alá bemászni, hanem azok a kombájn oldalához férve is könnyen végrehajtatók.

 Magtartály

A Comia alaptartozéka a legegyszerűbben tisztítható magtartály a piacon. Szinte az összes tankban található csiga kihúzható szerszám használata nélkül. Ez a funkció leginkább a betakarítást nehéz körülmények között végző vetőmagtermelő gazdálkodók körében népszerű.

Szerviz és alkatrész

Sampo Rosenlew, a legjobb szerviz és alkatrész szolgáltatást nyújtja. A finnországból megrendelt alkatrészek a megrendelést követő második napon a világ bármely pontjára megérkeznek légiposta segítségével, amennyiben az adott alkatrész a forgalmazó helyi raktárában nem fellelhető.

Összefoglalva sikerült egy egyszerű működtetésű felhasználóbarát, de mégis modern, a kor követelményeinek megfelelő betakarítógépet alkotni, egyenesen Finnországból.

Főbb műszaki paraméterek

  • AGCO Power Tier4f 6 hengeres 238 LE motor
  • 6000 literes magtartály
  • 5,1 m vágóasztal
  • 6 ládás kivitel
  • Avara kabin klímával
  • Comvision II monitor
  • Szalmaszecskázó elektromos állítással 3,800 ford/perc
  • 100 liter / sec üritési sebesség
  • 8 léces cséplődob
  • 800/65 R32 első abroncsok
  • 480/65 R24 hátsó abroncsok

Prospektusok

Videók

Ajánlatkérés

Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Üzenetet írok
x

Üzenetküldés